18. mar. 2019
Af af Trine Larsen i Argentina

Kronprins Frederik forsinket: Misser de to første aftaler på statsbesøg

Dronning Margrethe måtte klare mandagens første opgaver alene i Argentina.Fotomontage. Indsat: Kronprins Frederik.
Dronning Margrethe måtte klare mandagens første opgaver alene i Argentina.Fotomontage. Indsat: Kronprins Frederik.
Foto: Hanne Juul og Martin Høien
Kronprins Frederiks ankomst til Argentina blev ramt af uheld og han måtte flyve til nabolandet Uruguay - imens klarer dronningen statsbesøget alene.

Kronprins Frederiks stramme tidsplan forud for ankomsten til Argentinas hovedstad Buenos Aires og statsbesøg med sin mor, dronning Margrethe, faldt fra hinanden tidligere i dag.

Kronprinsens fly fra Frankfurt i Tyskland kunne ved ankomsten til lufthavnen i Bueno Aires ikke lande på grund af olie på landingsbanen.

Flyet måtte derfor fortsætte til nabolandet Uruguay, hvorfra kronprinsen og hans følge måtte flyve videre i et langt mindre fly.

Seks timer efter kronprinsen skulle være ankommet, er han endnu ikke blevet set.

Kronprins Frederik gik glip af to opgaver

Oprindelig skulle kronprins Frederik nedlægge en krans ved San Martin monumentet, sammen med sin mor, dronning Margrethe.

Det var turens første fælles officielle opgave, men den snuppede dronningen så alene, mens hun håbede på, at kronprinsen nåede frem til næste punkt - statsfrokosten med præsidenten Mauricio Macri og fru Juliana.

Det nåede kronprinsen desværre ikke, og dronningen måtte modtages af præsidenten alene, ligesom hun måtte deltage i den efterfølgende statsfrokost uden sin søn.

https://imgix.billedbladet.dk/20190318_hjp5798-skaal450.jpg
Foto: Hanne Juul

- Vi er begge meget kede af, at det endnu ikke er lykkedes min søn, kronprinsen, at nå frem, sagde dronningen under statsfrokosten med præsident Macri.

Dagens program i den argentinske hovedstad Buenos Aires for de to kongelige spydspidser er ellers tæt pakket, men foreløbig har uheldet med kronprinsens fly gjort, at dronningen har måttet klare opgaverne alene.

Det ventes at kronprinsen når eftermiddagens besøg i parlamentet.

Læs mere om: