Fredag, 5. maj 2017 - af Marianne Singer

Kronprins Frederik hædrede skarpe hjerner

Kronprins Frederik.

Kronprins Frederik.

Foto: Martin Høien / BILLED-BLADET
En veloplagt kronprins Frederik overrakte den prestigefyldte hjerneforskningspris Brain Prize til tre topforskere.

Det var en aften fyldt med dejlig musik og kloge ord, da kronprins Frederik deltog i den årlige uddeling af hjerneforskningsprisen Brain Prize i Den Sorte Diamant i København.

Efter flere taler af blandt andet uddannelses- og forskningsminister Søren Pind overrakte kronprins Frederik den fornemme pris til englænderen Peter Dayan, ireren Ray Dolan og tyskeren Wolfram Schultz.

Festlige toner

Både før og efter prisoverrækkelsen kunne den kongelige æresgæst og de mange publikummer nyde skøn underholdning i Dronningesalen.    Først sørgede Oslo String Quartet for festlige toner med en blanding af blandt andet jazz og klassisk musik.    Og senere på aftenen optrådte den danske gruppe The Rumour Said Fire med melodisk rock og smittende energi.   SE BILLEDERNE: Kronprins Frederik i højt humør   Kronprins Frederik uddelte en million euro   Lundbeckfondens pris, Brain Prize, blev givet til de tre europæiske topforskere, fordi de blandt andet har fundet en nøgle til at forstå de mekanismer i hjernen, der kan føre til ludomani, narkomani og alkoholisme.   Med den flotte pris følger ud over æren også en million euro.   

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden