11. okt. 2018
Af Ulrik Ulriksen

Kronprins Frederik havde kalot på i særlig anledning

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/frede_6.jpg
Foto: Jesper Sunesen
Det blev en meget følelsesladet oplevelse for kronprinsen og alle andre, da der var højtidelighed i Synagogen i København.

Kronprins Frederik havde ligesom alle andre mænd kalot på hovedet, da han deltog i markeringen af 75-året for jødernes flugt til Sverige.

Højtideligheden blev afviklet i Synagogen i København, og atmosfæren var fra start til slut noget helt særligt.

Det var tydeligt, at både taler og fællessang gik lige i hjertet på kronprinsen og alle andre på rækkerne i Synagogen, som stod smukkere end nogensinde efter en gennemgribende restaurering.

Frederik i selskab med Lars Løkke Rasmussen

Kronprins Frederik var i selskab med blandt andre statsminister Lars Løkke Rasmussen samt Israels præsident Reuven Rivlin.

Skuespiller Thomas Levin sørgede som vært for begivenheden at binde alle taler og indslag sammen, hvilket han gjorde med stil og værdighed. Blandt talerne var filminstruktør Susanne Bier og Bent Melchior.

Pigekoret, kronprinsen og alle andre sang

Den smukke og vigtige markering af tapre danskeres hjælp til Danmarks jøder i 1943 blev rundet af med to sange. Først sang et jødisk pigekor "Oseh Shalom", og så leverede koret sammen med kronprins Frederik og alle andre i den fyldte sal ”I Danmark er jeg født”.

Læs mere om: