Kronprins Frederik i medaljehumør

Foto: Hanne Juul
Det var en veloplagt kronprins Frederik og præsident for Det Kongelige Danske Geografiske Selskab, som mødte en flok unge fans ved Gefion Gymnasiet.

Det Kongelige Danske Geografiske Selskab afholdt i i København i bygningen, der huser Gefion Gymnasiet og Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning, en helt særlig 10-års jubilæumskonference for Galathea 3-ekspeditionen.

Kronprins Frederik var som præsident for det Kongelige Danske Geografiske Selskab deltager i konferencen, som også dronning Margrethe overværede.

Få BILLED-BLADET hjem til digSe alle vores tilbud her!

Få BILLED-BLADET hjem til dig
Se alle vores tilbud her!

Vinkede som en amerikansk præsident

Kronprinsen, som på dagen titulerede sig selv som præsident for det særlige geografiske selskab, ankom med stil. Flere unge studerende hang ud af vinduerne fra deres undervisningslokaler for at vinke til Frederik, og de jublede højlydt, da han som en anden dreven og populær amerikansk præsident vinkede tilbage og smilede.

LÆS OGSÅ: Frederik og Mary med børnene til farmors premiere

Kort efter ankom dronning Margrethe og fik samme fornemme behandling af de kongelige fans.

Medalje til Minik

Jubilæumskonferencen satte fokus på de forskningsmæssige resultater, Galathea 3-ekspeditionen har bidraget til indtil videre blandt andet i forhold til klimarelaterede spørgsmål.

Først holdt fire foredragsholdere oplæg om ekspeditionens tværgående resultater, og de diskuterede også samfundsmæssige perspektiver af ekspeditionen.

LÆS OGSÅ: Kronprins Frederik er sluppet af med halskraven

Derefter kom et af dagens absolutte højdepunkter, da kronprinsen overrakte Galathea 3-medaljen til tre forskere. I forbindelse med sin tale til forskertrioen kom Frederik ind på, at han denne dag faktisk var præsident. Blandt de tre medaljemodtagere var i øvrigt kronprinsens nære ven fra Grønland, Minik Rosing, der er en af verdens førende geologer.

Kongelige ombord på Vædderen

Galathea 3-ekspeditionen udgik fra Amaliehaven den 11. august 2006 og vendte tilbage til Langelinie otte måneder senere den 25. april 2007. Ombord på skibet "Vædderen" var forskere inden for en række forskningsfelter. Prins Henrik og kronprinsen besøgte ekspeditionen, da "Vædderen" sejlede i Stillehavet.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden