21. aug. 2020
Af Marianne Singer

Kronprins Frederik i morfars fodspor

Kronprins Frederik. 
Kronprins Frederik.
Foto: Hanne Juul
Når kronprins Frederik i dag er på officiel opgave i Kalundborg, viderefører han samtidig en familietradition.

For kronprins Frederik bliver det sikkert en stor fornøjelse, når han fredag den 21. august indvier Asnæsværket i Kalundborg.

Dermed viderefører han nemlig en tradition, hvor medlemmer af den danske kongefamilie besøger kraftvarmeværket ved festlige lejligheder.

Morfar og forældre på besøg

Således indviede kronprinsens morfar, kong Frederik 9. i 1959 Asnæsværket og da kraftvarmeværkets blok 5 senere stod færdig kastede dronning Margrethe og prins Henrik kongelig glans over indvielsen.

Kronprins Frederik indvier Asnæsværket i forbindelse med, at det har været igennem en omstilling fra sort til grøn energi og gennem de sidste tre år gennemgået en omfattende ombygning.

Værkets nye blok 6 kan nu levere el og varme uden at fyre med fossile brændsler, da produktionen er omstillet til at fyre med resttræ fra bæredygtigt skovbrug.

https://imgix.billedbladet.dk/20040421-194519-pf-1920x2621we.jpg
Kong Frederik ved indvielsen af Asnæsværket i 1959.
Foto: Ritzau Scanpix

Forbi i maj

Kronprins Frederik besøgte også Asnæsværket i Kalundborg midt i maj under coronakrisen, hvor der på en nedlukket fabrik ved værket blev sat en nødproduktion af ethanol i gang.

Ethanol kan anvendes i desinfektionsmidler såsom håndsprit, og da der i Danmark ikke var en stor egenproduktion af ethanol, var der behov for det.

Læs mere om: