Fredag, 31. januar 2020 - af Ulrik Ulriksen

Kronprins Frederik i ny rolle: Det ville have varmet prins Henriks hjerte

For kronprins Frederik betyder det noget helt særligt at være med til at tage initiativ til en ny pris, som ville have varmet hans far prins Henriks hjerte.

Det er netop blevet offentliggjort fra kongehuset, at kronprins Frederik sammen med Danish Export Association har taget initiativ til ”HRH Crown Prince Frederik International Business Awards”.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

I prins Henriks fodspor

Netop dette initiativ er en forlængelse af Kongehusets mangeårige indsats for at fremme danske erhvervsinteresser – en indsats, som prins Henrik tydeliggjorde for mere end 35 år siden med ”Eksportforeningens Diplom” samt med ”H.K.H. Prins Henriks Æresmedalje”.

Prins Henrik
Prins Henrik
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET

Der er nok ingen tvivl om, at det nye initiativ med kronprinsen Frederik i spidsen ville have varmet prins Henriks hjerte.

Henrik ville helt sikkert have været stolt af sin søns nye rolle.

Kronprins Frederik overrækker pris til sommer

Prisen overrækker kronprinsen første gang i august 2020, og den skal hædre virksomheder eller enkeltpersoner, som har gjort en særlig indsats for at promovere bæredygtige danske løsninger globalt.

En gang om året

Fremover vil ”HRH Crown Prince Frederik International Business Awards” blive uddelt én gang om året.

Kategorierne er: Business Excellence, Green Solutions og Newcomer of The Year.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig? Klik her og læs hvordan

Formand for juryen

Kronprinsen skal ikke kun overrække priser.

Frederik får også en helt ny rolle som formand for juryen, som består af en række topfolk fra danske eksportvirksomheder.

- Danske virksomheder har produkter og løsninger, der bidrager til at fremme den bæredygtige dagsorden internationalt. Med prisen hædres den helt særlige indsats, som både etablerede og nye danske virksomheder leverer, siger kronprinsen.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden