Fredag, 15. oktober 2021 — af Ulrik Ulriksen

Kronprins Frederik jubler: Fantastisk nyhed om Château de Cayx

Kronprins Frederik
Kronprins Frederik
Foto: Lars H. Laursen
For kronprins Frederik var det en kæmpe fornøjelse at være en tur i Paris af en helt særlig årsag. Frederik kunne glæde sig over en skøn nyhed i forbindelse med næste års udgave af cykelløbet Tour de France.

De tre første etaper af cykelløbet Tour de France afvikles næste år i Danmark, hvilket kronprins Frederik torsdag den 14. oktober fik lejlighed til at fortælle om ved den officielle rutepræsentation i Palais de Congrés i Frankrigs hovedstad Paris.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Kronprins Frederik holdt tale på fransk

I forbindelse med rutepræsentationen holdt Frederik tale på fransk, hvorefter der blev vist en video om danske cykeltraditioner med titlen ”Danmark – et cykelland” for de fremmødte i Palais de Congrés.

Frederik og Mary glæder sig

I talen understregede kronprins Frederik, at han og hele den kongelige familie ligesom mange andre danskere ser frem til Tour de France næste år.

Tour de France er verdens største cykelløb, og det er første gang, at dele af ruten afvikles i Danmark.

Enkeltstart ved Amalienborg

Cykelløbet indledes med en 13 kilometer lang enkeltstart i København, og ruten går forbi Amalienborg.

Endnu en god nyhed

Sammen med erhvervsminister Simon Kollerup og borgmestre fra de fem danske mål- og startbyer overværede kronprinsen også afsløringen af den samlede rute for Tour de France 2022.

Og ruten byder på en ekstra god nyhed set med danske cykelbriller.

Således vil Tour de France 2022 med alle de største ryttere i feltet blandt andet passere dronning Margrethes franske slot, Château de Cayx.

Henrik og Margrethes sted

Det bliver noget helt særligt, når hovedfeltet suser forbi det skønne vinslot i Cahors, og det rører helt sikkert kronprinsen og den øvrige danske royale familie i hjertet, at Tour de France kommer forbi det sted, hvor prins Henrik, der gik bort i 2018, har sine rødder.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden