26. sep. 2015
Af af Ulrik Ulriksen

Kronprins Frederik kan mærke de 50 år nærme sig

Kronprins Frederik
Kronprins Frederik.
Foto: Jeppe Michael Jensen / BILLED-BLADET
Kronprins Frederik er en 47-årig mand i absolut topform. Alligevel kan Frederik i ny og næ mærke, at han snart er en herre på 50, hvis ryg strammer en smule om morgenen.

Kronprins Frederik rundede 47 år den 26. maj, så han er på mange områder en mand i sin allerbedste alder. Også fysisk. Det beviste han for et par uger siden, da han på imponerende vis gennemførte Yeti Adventure Challenge-ekstremløbet i Silkeborg. Et løb, der indenfor et døgn bød på i alt 18 timers fysisk fight med discipliner som løb, svømning, kajak, rappelling og mountainbike-cykling på programmet.

Kronprinsen sov i teltlejr

Kronprinsen viste igen, at han er i fin form, da han for nylig var på en fysisk krævende vandring over to dage i Himalayas forbjerge i forbindelse med arbejdsrejsen til Nepals jordskælvsramte regioner. Det var efter et par dages vandring i 1500 meters højde og i tropisk varme samt overnatning i en teltlejr, at BILLED-BLADET og de øvrige medrejsende medier fik mulighed for at tale med kronprinsen og se lidt fremad mod hans runde 50-års fødselsdag om små tre år.

Sådan har du aldrig set kronprins Frederik før

Ryggen er lidt stram om morgenen

- Jeg kan da godt mærke, at jeg fylder 50 om et par år. Det har været en tur med fysiske udfordringer. Og jeg kan godt lide de fysiske udfordringer. Og at holde mig i form på det niveau, jeg gør, er en fornøjelse. Det får mig til at tænke klarere til tider, når man har en periode, hvor man er i rigtig god form. Men jo, man er vel mere stiv i kroppen engang i mellem nu end tidligere. Da vi sov i telt, var det godt med lidt tykkere liggeunderlag. Min ryg er lidt stram om morgenen. Det er en af de ting, jeg har bemærket ved mig selv de senere år. Måske de sidste fem, seks år. Men det er jo, fordi man bruger sig selv fysisk og ikke stopper med det uanset alderen. Alderen, om et par år 50 år, er kun et tal, sagde kronprinsen med et kæmpe smil i Nepal-interviewet, som du kan læse i sin fulde længde i ugens udgave af BILLED-BLADET.

Læs mere om: