Kronprins Frederik kan være stolt: Genvalgt til Den Internationale Olympiske Komité

Foto: Allover Press
Som afslutning på møderne i Den Internationale Olympiske Komité i Lima i Peru kunne kronprins Frederik glæde sig over resultatet af en helt særlig afstemning.

Kronprins Frederik har siden 2009 været medlem af Den Internationale Olympiske Komité, og efter otte år var det tid for Frederik til at forsøge at blive genvalgt til en periode på otte år mere. Det lykkedes kronprinsen at opnå genvalg, da han deltog i et stort IOC-møde i det sydamerikanske land Peru.

Kronprins Frederik og fyrstinde Nora genvalgt

Som afslutning på en længere møderække i Perus hovedstad Lima blev der både valgt nye medlemmer til komiteen, og så blev 16 medlemmer genvalgt.

Kronprins Frederik var en af disse erfarne komité-medlemmer, der til glæde for IOC-præsident Thomas Bach tog en ny otte-årig periode.

Dermed vil kronprinsen være IOC-profil, når der for eksempel om tre år er Olympiske Lege i Tokyo, hvor han helt sikkert igen vil bakke 100% op om alle de danske atleter.

Kronprins Frederik var i øvrigt ikke den eneste royale, som blev genvalgt til Den Internationale Komité. Også Liechtensteins fyrstinde Nora fik otte år mere i olympisk tjeneste.

Få BILLED-BLADET hjem til digSe alle vores tilbud her!

Få BILLED-BLADET hjem til dig
Se alle vores tilbud her!

Kulturministeren ønsker Frederik tillykke

Kulturminister Mette Bock er begejstret for genvalget af kronprinsen. 

- Jeg ønsker kronprinsen tillykke med det fortsatte medlemskab af IOC. Kronprinsens interesse for både de danske atleter og idrætten er utrolig inspirerende at være vidne til, lyder det fra ministeren i en pressemeddelese.

Også Niels Nygaard fra Danmarks Idrætsforbund er glad.

- Det har stor værdi for DIF og dansk idræt, at kronprinsen sidder så centralt placeret og kan være med til at præge udviklingen, siger DIF-formand Niels Nygaard i en pressemeddelelse.

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden