16. aug. 2016
Af af Ulrik Ulriksen

Kronprins Frederik mødtes med René Holten efter OL-skuffelsen

René Holten Poulsen og kronprins Frederik.
René Holten Poulsen og kronprins Frederik.
Foto: Jesper Sunesen / BILLED-BLADET
Det var en skuffelse for kajakroeren René Holten Poulsen, at han ikke fik OL-medalje. Efter finalen mødtes han med kronprins Frederik, og det hjalp på humøret.

Han havde gjort alt rigtigt op til De Olympiske Lege, men i finalen kunne René Holten Poulsen ikke helt præstere på sit højeste niveau, fordi han i dagene op til de vigtige 1.000 meter på Lagoa-søen i Rio de Janeiro havde været syg. Det blev derfor ikke til medalje til danskeren, der efter løbet var noget skuffet.

Masser af næsespray

- Det er ærgerligt med forkølelsen. Det sidder i bihulen, og jeg har prøvet det hele. Jeg har brugt meget næsespray, men det har ikke været nok, sagde Holten Poulsen, der midt i sin egen nedtur var glad for, at hans kæreste Pernille Blume havde vundet olympisk guld i svømning.

Jeg havde drømt om medalje

- Det var fedt, hun vandt OL. Hun har vundet alt det, jeg gerne ville have vundet. Hun får både guld og bronze ved OL. Jeg havde også drømt om medaljer, sagde René.

VIDEO: Kronprins Frederik og danske medaljevindere dansede samba i Rio

Efter at have talt med pressen fik René Holten også en sludder med kronprins Frederik, der var til stede for at overrække medaljer.

Han havde selv valgt at overrække guld, sølv og bronze til kajakherrerne på 1.000 meter distancen, fordi han håbede, at en af medaljerne skulle afleveres til Holten Poulsen. Sådan gik det dog desværre ikke.

René Holten smilede til sidst

Kronprins Frederik sagde et par opmuntrende ord til Danmarks bedste kajakroer, og det var tydeligt at se på René, at det hjalp lidt på humøret at møde kronprinsen.

SE BILLEDERNE: 35 skønne kongelige OL-øjeblikke

- Nu skal jeg hjem og drukne sorgerne, kom det med et stort smil fra Holten Poulsen, inden han sagde farvel til kronprins Frederik.

Læs mere om: