23. mar. 2020
Af Ulrik Ulriksen

Kronprins Frederik og danske stjerner kan blive tvunget til at ændre planer

Kronprins Frederik
Kronprins Frederik
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
For kronprins Frederik og mange danske idrætsstjerner kommer sundhed og sikkerhed først. Årets helt store begivenhed i sportens verden ser nu ud til at blive ramt hårdt af corona-krisen.

Kronprins Frederik er medlem af Den Internationale Olympiske Komité, så han skulle efter planen på arbejde som IOC-medlem i forbindelse med De Olympiske Lege i Tokyo i Japan.

Lige nu hænger afviklingen af OL dog i en tynd tråd, og Canada har netop som første nation meldt afbud på grund af corona-krisen.

Japan holder fast

Efter planen skal OL i Tokyo afholdes fra 24. juli til 9. august 2020, og i Japan meldes det nu ud, at man stadig holder fast i at afholde De Olympiske Lege.

En udskydelse kan dog på grund af den verdensomspændende corona-krise blive uundgåelig, lyder det ifølge nyhedsbureauet AFP fra landets premierminister Shinzo Abe.

Sikkerhed kommer først

Atleternes og de mange tilskueres sundhed og sikkerhed kommer først, lyder det fra arrangørerne, og det kan betyde, at sportsstjerner fra Danmark og alle andre lande skal indstille sig på, at Legene i første omgang ikke afvikles.

Presset på de japanske arrangører samt på Den Internationale Olympiske Komité er den seneste tid taget til for at få en klar besked om OL, og om man ønsker at aflyse eller udskyde legene.

Nye planer for Blume & Co.

Helt praktisk betyder det for danske stjerner som svømmeren Pernille Blume og håndboldspilleren Mikkel Hansen og alle de andre olympiske helte, at de ikke skal af sted til Japan som planlagt.

Pernille Blume.
Pernille Blume.
Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET

Også Frederik skal som medlem af IOC sikkert ændre sine arbejdsplaner markant i forbindelse med Legene i Japan.

Frederik og Mary til OL i Rio

Ved seneste OL i Rio de Janeiro i 2016 var kronprins Frederik og kronprinsesse Mary på besøg i Brasilien for at følge de danske atleters kamp for medaljer.

https://imgix.billedbladet.dk/webgrafik_bb12-forsider.jpg

Læs mere om: