Torsdag, 19. marts 2020 - af Ulrik Ulriksen

Nyt om kæmpe royal fest: Lige nu satser vi på plan A

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary
Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary.
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
Det ene store arrangement efter det andet aflyses eller udskydes i denne tid på grund corona-problemet. Der er også tvivl om en stor royal fest i juni.

Danmark og resten af verden kæmper i denne tid hårdt mod corona-smittens udbredelse, og arbejdet for at stoppe virussen har førsteprioritet overalt.

Der er fortsat over to måneder til Royal Run d. 1. juni i byer som København og Aalborg samt ikke mindst Sønderborg, og man arbejder stadig frem imod forhåbentlig at kunne afvikle Royal Run som planlagt. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Kronprinsparret er spydspidser

Sikkerheden og sundheden for deltagere, tilskuere og frivillige er naturligvis det vigtigste for arrangørerne og de kongelige spydspidser kronprins Frederik og kronprinsesse Mary.

Følger udviklingen

Derfor følger Royal Run-ledelsen udviklingen af situationen med corona-krisen tæt.

Man er i løbende dialog med nationale og internationale sportsorganisationer for at sikre den rette håndtering meldes det fra Royal Run-arrangørerne, der i disse dage får mange spørgsmål fra flere danskere, der har tilmeldt sig løbefesten.

Satser på plan A

Der spørges blandt andet om, hvorvidt man arbejder på en udsættelse af Royal Run.
- Lige nu satser vi på, at plan A holder, og vi kan afvikle Royal Run som planlagt. Det er klart, at vi også overvejer en plan B. Vi er dog ikke klar til at komme det nærmere pt, lyder det officielle svar fra Royal Run-ledelsen.

Tilmeldte danskere spørger desuden, hvorfor man ikke aflyser Royal Run, når andre events også aflyses.

Afviser ikke aflysning

- Vi afviser ikke, at det kan blive nødvendigt at aflyse eller udsætte Royal Run, men indtil videre har vi arbejdet frem imod at kunne afvikle som planlagt, lyder svaret.

Dette er blandt andet, fordi Royal Run først afvikles om mere end to måneder, og myndighedernes påbud gælder pt indtil 30. marts.

Desuden afvikles Royal Run udendørs, og det gør smitterisikoen lavere i forhold til indendørs arrangementer.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig? Klik her og læs hvordan

Sikkerhed og sundhed er det vigtigste

Hvis Royal Run afvikles som planlagt, understreges det, at man følger myndighedernes påbud og retningslinjer, og at sikkerheden og sundheden for deltagere og tilskuere er det vigtigste i forbindelse med afviklingen.

Det er endnu for tidligt at sige præcist, hvilke tiltag der gøres.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden