4. mar. 2015
Af af Ulrik Ulriksen

Kronprins Frederik og Grand Prix-helt kaster glans over svensk ski-maraton

Kronprins Frederik til Vasaloppet i 2014
Kronprins Frederik til Vasaloppet i 2014
All Over Press
Danmarks kronprins Frederik er øverst på listen over stjernedeltagerne ved Sveriges berømte og berygtede maraton-langrendsskiløb Vasaloppet, som byder på hårdt arbejde over 90 km fra Sälen til Mora.

Når Vasaloppet bliver afviklet i Sverige på søndag, er den største stjerne af alle i langrendsskisporet Danmarks kronprins Frederik.

Arrangørerne har noteret sig flere svenske stjernenavne blandt deltagerne, men det er Danmarks kronprins Frederik, man er mest stolt af.

LÆS OGSÅ: Kronprins Frederik på skitur til Sverige

Kronprins Frederik giver ekstra glans

– Det giver ekstra glans med kronprins Frederik. Vi håber også på at få prins Carl Philip at se til start i det rigtige Vasaloppet engang. Ham har vi endnu ikke oplevet, siger Vasaloppets pressechef Ola Granfeldt ifølge avisen Expressen.

Blandt de kendte svenske ansigter, som kronprinsen skal kæmpe imod over de 90 kilometers maratonskiløb, er der flere tidligere sportsstjerner samt TV-profiler.

VIDEO: Kronprins Frederik rørt til mindehøjtidelighed

Mina Gyllene skor-stjerne er med

Deltagerlisten tæller også en Melodi Grand Prix-helt, som mange danskere måske husker.

Richard Herrey fra gruppen Herreys spænder således sine gyldne ski på og håber på en god dag i sporet, når Vasaloppet afvikles søndag d. 8. marts.

Richard Herrey og hans to brødre Per og Louis udgjorde i 1984 poptrioen Herreys, der vandt Det Internationale Melodi Grand Prix med "Diggi-loo Diggi-ley" og særligt blev kendt for at optræde i og synge om "Mina Gyllene skor".

VIDEO: Da kronprins Frederik åbnede børnenes togstation

Kronprins Frederik i topform

Kronprins Frederik møder i øvrigt op til Vasaloppet i absolut topform.

Han har i Danmark opbygget en god grundform, selvom der ikke har været meget sne herhjemme. Frederik har trænet flittigt på rulleski. Blandt andet i juleferien i Fredensborg Slotspark.

Læs mere om: