3. aug. 2018
Af Ulrik Ulriksen

Kronprins Frederik og Viktor Axelsen: To gode sportsvenner

Viktor Axelsen, kronprins Frederik
Viktor Axelsen, kronprins Frederik
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Der er topmøde i badminton, når Viktor Axelsen og kinesiske Chen Long fredag den 3. august krydser ketsjere i kvartfinalen ved VM. Sidste år var der også topmøde, da sportsvennerne kronprins Frederik og Viktor Axelsen mødtes i en svedig duel i Guangzhou i Sydkina.

Danmarks badmintonstjerne Viktor Axelsen, 24, har kæmpet hårdt under VM-turneringen i Kina, hvor han i kvartfinalen fredag den 3. august står over for kineseren Chen Long. Sidste år var Axelsen også involveret i en spændende duel mod sin gode ven, kronprins Frederik. Dog i en helt anden disciplin end badminton. Det skete i forbindelse med et dansk erhvervsfremstød i Guangzhou i Sydkina.

https://imgix.billedbladet.dk/20170926_hjp3559.jpg
Kronprins Frederik, Viktor Axelsen
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET

Viktor er populær i Kina

Kronprins Frederik mødte den danske verdensmester i badminton Viktor Axelsen til arrangementet ”Denmark Days - Adventures of Denmark”. Axelsen er en kæmpe stjerne i den badmintonbegejstrede nation, og derfor var mødet mellem kronprinsen og ketsjerkongen et tilløbsstykke uden lige.

Frederik har fulgt Axelsen

Viktor og Frederik dystede som finale på Denmark Days i et helt specielt skiløb ved hjælp af en Thorax Trainer-maskine. Kronprinsen trak sig ud af dysten som vinder, og Viktor viste sig som en god taber. I det hele taget har Frederik og Viktor et virkelig godt forhold til hinanden. Kronprinsen har fulgt Axelsens karriere alle årene, og Frederik har blandt andet set flere af Axelsens kampe i OL-turneringen i Rio de Janeiro i Brasilien, hvor det blev til dansk bronzemedalje.

https://imgix.billedbladet.dk/20170926_hjp3678.jpg
Kronprins Frederik, Viktor Axelsen
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET

Læs mere om: