17. nov. 2018
Af Ulrik Ulriksen

Kronprins Frederik overrasket over nyt portræt

Kronprins Frederik, Kasper Eistrup
Kronprins Frederik, Kasper Eistrup
Foto: Jeppe Michael Jensen
Et helt nyt portrætmaleri af kronprinsen blev fredag den 16. november afsløret på Frederiksborg Slot. Portrættet overraskede en meget glad Frederik.

Et nyt portræt af kronprins Frederik blev med stil afsløret ved en fornem og festlig begivenhed på Frederiksborg Slot i Hillerød. Kunstneren Kasper Eistrup afslørede sammen med manden på portrættet, kronprins Frederik, det fornemme værk.

Kronprinsen vild med værket

Kronprins Frederik blev overrasket over de helt særlige træk ved maleriet, og han fandt det helt unikt i forhold til tidligere portrætter af ham. Også Kasper Eistrup var i øvrigt overrasket, da han i sin tid blev bedt om at lave det royale portræt.

Kasper Eistrup viser en mand i balance

45-årige Eistrup, der desuden er musiker og forsanger i bandet Kashmir, var fra begyndelsen af sit projekt interesseret i at male et portræt, der kunne byde på mere end fortællingen om en kommende konge. Værket fortæller da også mere end noget andet historien om et menneske i god balance, og måske endda en mand på toppen af sin ydeevne som individ, ægtemand, far og markant profil i kongehuset.

https://imgix.billedbladet.dk/20181116_jmj0030.jpg
Foto: Jeppe Michael Jensen

Charme som James Bond

Hvis nogen synes, at kronprins Frederik på portrættet minder lidt om den arketypiske James Bond-figur, så er det ikke helt tilfældigt. Eistrup synes, at kronprinsen har den samme charme og udadvendthed som verdens mest populære og effektive agent.

Frederik portrætteret af australsk maler

I forbindelse med sin 50-års fødselsdag blev kronprinsen også portrætteret af den australske kunstmaler Ralph Heimans. På det portræt lignede kronprins Frederik såmænd også en actionhelt fra filmens verden. Det bemærkede blandt andre Frderiks mor dronning Margrethe.

Mary og Frederik i audiens hos Pave Frans

I BILLED-BLADET i denne uge kan du se alle de nye billeder fra og læse alt om kronprins Frederik og kronprinsesse Marys romantiske og travle dage i Italiens hovedstad Rom, hvor de royale profiler både var til gallamiddag på Roms fineste hotel og kom audiens hos Paven. Desuden fortæller vi historien om dronning Margrethes øjenoperation.

Læs mere om: