10. jan. 2019
Af Ulrik Ulriksen

Kronprins Frederik satte gang i håndboldfesten

Kronprins Frederik
Kronprins Frederik
Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET
Det var noget helt særligt for kronprins Frederik at være med til at sætte gang i turneringen om verdensmesterskabet i herrehåndbold. Inden åbningskampen mellem Danmark og Chile sørgede kronprinsen for at vise flaget i en fyldt Royal Arena.

Der var gang i den her til aften i Royal Arena i København, allerede da der blev fløjtet op til håndboldkampen mellem Mikkel Hansen og holdkammeraterne fra Danmarks herrelandshold og modstanderne fra Chile. I den fyldte hal leverede kronprins Frederik varen, da han med en tale satte gang i VM-håndboldfesten på dansk grund. Frederik var i topform, og han er da også helt vild med håndbold og har i flere år været en stor fan af både herre- og kvindelandsholdet.

Frederik fik jublen til stige

Det er første gang i 40 år, at verdensmesterskabet i herrehåndbold spilles i Danmark. Dansk Håndbold Forbund arrangerer i samarbejde med det tyske håndboldforbund turneringen, og til den danske åbningskamp var det altså kronprinsen, som stod for den officielle åbning, og det klarede han med stil og stort overskud. Frederik fik med sin indsats virkelig jublen til at stige i hallen, hvor over 12.000 tilskuere havde taget plads. For generalsekretær i Dansk Håndbold Forbund Morten Stig Christensen var det helt fantastisk, at kronprinsen var med til fløjte VM i gang.

Premiere i Royal Arena

-Det er jo en stor dag på alle måder for os. Det er første gang i 40 år, at vi har et herre-VM på hjemmebane. Det er første gang i verdenshistorien – eller i hvert fald i Danmarkshistorien – at der skal spilles håndbold i Royal Arena. Og så er det da lidt af en begivenhed for os, når kronprinsen vil komme og være med til at få vores herrelandshold sendt godt afsted med en åbningstale. Det er vi meget glade for, lød det fra Morten Stig op til åbningskampen.

En fornem aften

Kronprins Frederik var faktisk også involveret i VM-slutrunden i herrehåndbold i Danmark tilbage i 1978. Dengang var Frederik ni år gammel, da han stod for lodtrækningen til puljerne. For alle i hallen her til aften, og især for nogle af de gamle håndboldlegender som Morten Stig Christensen var det en meget emotionel oplevelse at se kronprins Frederik sætte gang i VM i Danmark. Den store turnering kunne simpelthen ikke have fået en mere fornem åbning.

Læs mere om: