8. jun. 2021
Af Marie Krakau

Kronprins Frederik stopper i IOC

Kronprins Frederik
Kronprins Frederik
Foto: Hanne Juul
Kronprins Frederik har valgt at stoppe som aktivt medlem i IOC.

Kronprins Frederik har valgt at stoppe som aktivt medlem af Den Internationale Olympiske Komité, også kaldet IOC. Det oplyser Kongehuset.

Beslutningen vil formelt træde i kraft ved komitéens årlige generalforsamling, der finder sted i slutningen af juli måned forud for De Olympiske Lege i Tokyo, Japan, står der i pressemeddelselsen.

Kronprins Frederik udtaler:

”Det har været et stort privilegie for mig at være med til at udbrede de olympiske idealer gennem snart 12 år. Særligt har jeg brændt for at få både unge og ældre op af stolen og i gang med et liv med sport og bevægelse. Mit arbejde i IOC inspirerede mig blandt andet til at etablere Royal Run, som jeg er meget stolt af. Selvom min tid som aktivt IOC-medlem slutter i Tokyo, så vil jeg fortsat bære de olympiske værdier videre i mit fremtidige virke.

Beslutningen om at udtræde giver mig mulighed for at intensivere mit arbejde med andre vigtige emner, blandt andet i relation til Danmarks position som en af verdens førende nationer inden for den grønne dagsorden, bæredygtighed og innovation.”

Har længe været planen

Kronprins Frederik har været medlem af IOC i 12 år, og ifølge kongehuset har det længe været planen, at han ville trække sig fra komitéen. Det skulle være sket ved De Olympiske Lege i 2020, men da covid-19 udskudte Legene til 2021, blev det ikke sådan, og beslutningen offenliggøres derfor først nu.

Kan blive æremedlem

Det er normalt, at medlemmer, der har haft en indflydelsesrig rolle, fortsætter som æresmedlemmer i komitéen.

Hvorvidt kronprinsen forbliver et passivt æresmedlem, skal bestyrelsen besluttet. Ifølge kongehuset har kronprins Frederik udtrykt ønsket om dette.

Læs mere om: