Kronprins Frederik talte kinesisk til fest i Yanqihu

Kronprins Frederik

Kronprins Frederik

Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Et af højdepunkterne ved indvielsen af et særligt hus i Yanqihu i Kina sørgede kronprins Frederik for. Den royale æresgæst holdt tale og slog på et tidspunkt over i kinesisk til stor fornøjelse for det lokale publikum.

Kronprins Frederik er på arbejdsbesøg til Kina, hvor han udenfor Beijing mandag formiddag lokal tid deltog i den officielle indvielse af Industriens Fonds Hus, der skal huse Sino-Danish Center for Research and Education. Det flotte hus til danske og kinesiske studerende imponerede kronprinsen, der var vild med bygningens fokus på funktionalitet og arkitektur.

 

Kronprins Frederik talte om sin mor i Kina

Efter en rundvisning deltog den kongelige profil i åbningsceremonien i bygningens åbne fællesområde. Her holdt han en tale og nævnte blandt andre sin mor, dronning Margrethe, der i 2014 ved en højtidelig ceremoni tog det første spadestik til Industriens Fonds Hus. Sino-Danish Center for Research and Education er et samarbejde mellem de otte danske universiteter og University of Chinese Academy of Sciences. Som afslutning på sin tale slog kronprinsen kort og flot over i kinesisk. Han sagde ”xie xie” til forsamlingen, hvilket betyder ”tak”.

Få BILLED-BLADET hjem til digSe alle vores tilbud her!

Få BILLED-BLADET hjem til dig
Se alle vores tilbud her!

Løb lang tur på muren

I det hele taget var det en taknemmelig Frederik, der gennemførte det stramme program på sin sidste arbejdsdag i Beijing,i nden hans afrejse til det sydlige Kina og byen Guangzhou. Kronprins Frederik rundede sin mandag af med et motionsløb på Den Kinesiske Mur samt en banketmiddag arrangeret af University of Chinese Academy of Sciences i anledning af indvielsen af Industriens Fonds Hus på Yanqihu Universitet.

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden