Tirsdag, 17. januar 2023 - af Karina Didriksen

Kronprins Frederik trodsede regnen: På vigtig opgave dagen efter kong Konstantins begravelse

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Kronprins Frederik.
Kronprins Frederik var mandag i Grækenland for at deltage i kong Konstantins begravelse, men allerede tirsdag havde han en opgave i regnfulde København.

Mandag deltog kronprins Frederik i sin onkel kong Konstantins begravelse i den græske hovedstad Athen, men allerede dagen efter var han tilbage på job.

Tirsdag formiddag skulle kronprinsen nemlig være med til den officielle åbning af ”UNESCO-UIA World Capital of Architecture 2023” på Københavns Rådhus.

Kronprins Frederik blev tidligere på måneden udnævnt som protektor for arkitekturåret, og det er derfor en vigtig opgave for ham at deltage i.

Holdt en flot tale

Kronprins Frederik ankom i silende regn til Københavns Rådhus kl. 10 tirsdag formiddag.

- Goddag i regnvejret, lød det fra en veloplagt kronprins Frederik, da han steg ud af bilen og blev budt velkommen foran rådhuset af Københavns overborgmester, Sophie Hæstorp Andersen.

Foto: Kaspar Wenstrup

Herefter skyndte han sig ind i varmen og ind i den store sal, hvor han fik plads på forreste række ved siden af overborgmesteren.

Undervejs skulle kronprins Frederik holde en tale på engelsk om arkitekturåret, og det blev modtaget med stort bifald fra gæsterne i salen.

Foto: Kaspar Wenstrup

Et stort år skudt i gang

Med til arrangementet var også teknik- og miljøborgmester Line Barfoed, kultur- og fritidsborgmester Mia Nyegaard samt repræsentanter fra UNESCO og UIA.

København er blevet udnævnt som Arkitekturhovedstad - World Capital of Architecture – i 2023 af UNESCO og den internationale arkitektforening.

Arkitekturåret markeres med en række arrangementer i løbet af hele året, og det blev altså skudt i gang med den officielle åbning den 17. januar med kronprins Frederiks deltagelse.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden