Tirsdag, 21. februar 2023 — af Laura Dalgård Hansen

Kronprinsen har allerede taget over for mor: Her var han vikar i dag

Kronprins Frederik
Kronprins Frederik
Foto: Hanne Juul
Onsdag skal dronning Margrethe gennemgå en større rygoperation, og derfor tog kronprins Frederik over, da der tirsdag var statsråd.

Det er først onsdag 22. februar, at dronning Margrethe skal gennem en større rygoperation, men kronprins Frederik har allerede overtaget flere af sin mors opgaver.

Mandag var han på Christiansborg Slot, hvor der var offentlig audiens, og tirsdag var han atter i arbejdstøjet.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Klokken 09.30 blev der nemlig afholdt statsråd på Christiansborg Slot. Der afholdes statsråd cirka otte gange om året, men mødet 21. februar var ekstra specielt.

Det var nemlig det første statsråd, siden den nye regering blev dannet i december.

- Jeg har i dag været til regeringens første statsråd hos H.K.K Kronprinsen. Det er en stolt tradition, som skiftende regeringen og et utal af ministre har været med til gennem tiden. I et moderne samfund er det vigtigt at holde fast i nogle af de gamle traditioner, skriver Mette Frederiksen på Instagram.

På statsrådene underskriver regenten sammen med en minister de love, som Folketinget har vedtaget. Regeringen orienterer også regenten om nye lovforslag, som den vil fremsætte i Folketinget.

Statsrådene ledes normalt af dronningen eller af hendes stedfortræder, hvis hun er ude at rejse. Eller hvis hun, som i dette tilfælde, er forhindret på grund af rygproblemer.

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden