18. sep. 2021
Af Ulrik Ulriksen

Kronprinsen hyggede sig: Frederik på scenen med slædehunde

Kronprins Frederik
Kronprins Frederik
Foto: Lars H. Laursen
Kronprins Frederik var på scenen med tre fantastiske hunde, da der var åbning af en helt særlig festival med fokus på arktiske kulturer.

Kronprins Frederik hyggede sig i rigtig godt selskab, da han som protektor for fejringen af 100-året for 5. Thule-Ekspeditionen deltog i åbning af Nordlys Festival på Nationalmuseet.

Frederik på scenen med slædehunde

Frederik og museumsdirektør og opdagelsesrejsende Rane Willerslev var på scenen for at fortælle om deres oplevelser i Grønland og Sibirien.

På scenen var de to herrer i rigtig fint selskab med blandt andre tre slædehunde, der var med til at gøre stemningen helt perfekt.

Kronprins Frederik
Kronprins Frederik
Foto: Lars H. Laursen

Livsvigtig ven

Kronprins Frederik gav fra scenen udtryk for, at netop slædehundene er helt afgørende for, om en ekspedition i det arktiske område bliver en succes.

Slædehund
Slædehund
Foto: Lars H. Laursen

Hunden er din bedste ven, og den kan i yderste konsekvens betyde forskellen mellem liv og død.

Sød musik og hundehyl

Flere gange rettede Frederik varmt sin opmærksomhed mod slædehundene, der hylede og bjæffede en smule undervejs i åbningsceremonien.

Det var sød musik i kronprins Frederiks ører.

Flot markering

Nationalmuseet markerer 100-året for ekspeditionen med Nordlys Festival igen i dag lørdag den 19. september.

Her kan besøgende gennem koncerter, debatter, foredrag, film, værksteder, mad og teater få et indblik i arktiske kulturer.

Frederik er stolt protektor

En stolt kronprins har sagt ja til at være protektor for hele jubilæet, der strækker sig fra 2021 til 2024, og han deltog altså med stor fornøjelse i sin egenskab af protektor i festivalens åbning.

Frederik deltog i år 2000 i "Ekspedition Sirius 2000", hvilket var en fire måneder og 2.795 kilometer lang slædeekspedition nord om Grønland.

Læs mere om: