Kronprinsesse Mary åbnede udstilling i sidste uge: Nu er lokalet brændt

Kronprinsesse Mary i Danmarkshuset. 

Kronprinsesse Mary i Danmarkshuset. 

Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
Kun fire dage efter at kronprinsesse Mary åbnede en stor kunstudstilling i Danmarkshuset i Paris, blev stedet ramt af en stor brand.

Søndag ankom en storsmilende kronprinsesse Mary til Danmarkshuset på Avenues des Champs-Élysées for at åbne udstillingen "Ombre Flore" med tegninger, skitser og malerier af den internationalt ankerkendte billedkunstner Jesper Christiansen.

Jesper Christiansen viste selv en veloplagt kronprinsesse Mary rundt på udstillingen, der var sat op i anledning af kunstnerens nye altertavle til Frederikskirken i Paris, som kronprinsessen efterfølgende var med til at indvie. 

Kun åben få dage

Den flotte udstilling nåede derefter ulykkeligvis kun at være åbnet for publikum i tre dage, inden den onsdag aften blev ramt af en brand. 

Få BILLED-BLADET hjem til digSe alle vores tilbud her!

Få BILLED-BLADET hjem til dig
Se alle vores tilbud her!

BILLED-BLADET har talt med Danmarkshusets direktør Torben Nielsen, der fortæller, at branden begyndte på anden etage klokken 19.40 og at røgen derefter bevægede sig op til femte etage. 

Kunstværker reddet

Heldigvis blev Jesper Christiansens kunstværker hurtigt reddet ud af de dygtige brandfolk, lyder det fra Torben Nielsen, der ligesom resten af medarbejderne selvfølgelig er trist over situationen. 

- Men det kunne være gået meget værre. Det er en trøst, at det udelukkende er materielle skader. Nu er vi indstillet på at normalisere situationen og få fat i hverdagen igen. Min vurdering er, at udstillingen kommer op at stå igen. Men jeg kan på nuværende tidspunkt ikke sige noget, hvornår det vil ske, fortæller direktør Torben Nielsen til BILLED-BLADET. 

Kronprinsesse Mary ved Maison du Danemark. Yderst til højre ses Danmarkshusets direktør Torben Nielsen.
Foto: Martin Høien

Kronprinsesse Mary ved Maison du Danemark. Yderst til højre ses Danmarkshusets direktør Torben Nielsen.

Brandårsag uklar 

Endvidere forklarer han, at brandårsagen ikke ligger fast, men at en mulighed er, at branden opstod i elektriske installationer i udstillingslokalet. 

Billedkunstner Jesper Christiansen skriver på sin Facebook-side, som BILLED-BLADET har fået tilladelse til at citere fra, om branden.

"Der venter et kæmpe arbejde for konservatore for at tjekke de billeder der er beskadigt + en genopbygning af udstillingssalene. Teamet omkring udstillingen + jeg selv er virkelig trist over at udstillingen kun kom til at vare tre dage", lyder det blandt andet fra billedkunstneren. 

Kronprinsesse Mary og billedkunstner Jesper Christiansen.
Foto: Martin Høien

Kronprinsesse Mary og billedkunstner Jesper Christiansen.

Læs alt om kronprinsesse Marys besøg i Paris i BILLED-BLADET nr. 26.

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden