Fredag, 28. september 2012 — af af Preben Petersen

Kronprinsesse Mary åbner udstilling i Vinterpaladset

Kronprinsesse Mary
Kronprinsesse Mary
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
Kronprinsesse Mary tager til Skt. Petersborg for at åbne udstillingen "De vilde svaner", som dronningen har bidraget til.

Siden 2009 har udstillingen "De vilde svaner" gæstet bl.a. USA, Mexico, Kina og Japan, hvor mere end hundredtusinde gæster har haft lejlighed til at stifte bekendtskab med H.C. Andersens eventyr om prinsen, der blev forvandlet til en svane. Udstillingen består af decoupager og dragter skabt af dronningen.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Den 8. oktober 2012 åbner udstillingen i Vinterpaladset i Skt. Petersborg. Det er sidste stop på verdensturneen. Her vil kronprinsessen forestå åbningen i de flotte nyrestaurerede sale i paladset. Dagen efter åbningen vil kronprinsessen sammen med børn fra Vinterpaladsets billedskole deltage i et decoupageværksted arrangeret i et samarbejde mellem Hermitage Museet og Odense Bys Museer. Udstillingen vil kunne ses i Skt. Petersborg frem til den 2. december.

Fra Skt. Petersborg vil "De vilde svaner" flyve tilbage til Danmark, og decoupager og dragter vil indgå i Amalienborg-museets samlinger. Dermed har filmen og udstillingen været på en ganske eventyrlig rejse over flere verdensdele og med mange oplevelser og udfordringer. Filmen er blevet set af millionvis af seere, og udstillingen har trukket hundredtusindvis af gæster.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden