Onsdag, 21. august 2013 — af Jan Bergman

Kronprinsesse Mary besøger voldsramte kvinder i Marokko

Kronprinsesse Mary besøger voldsramt kvinder i Marokko
Kronprinsesse Mary.
Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET
Kronprinsesse Mary fortsætter sit store arbejde for at forbedre kvinders rettigheder og tager i den forbindelse til Nordafrika.

Som formand for Mary Fondens bestyrelse rejser kronprinsesse Mary sammen med Mary Fondens direktør Helle Østergaard til Marokko.

Formålet med rejsen er at besøge en række initiativer, hvor formålet er at bekæmpe vold mod kvinder og forbedre kvinders rettigheder generelt i Mellemøsten og Nordafrika (MENA-regionen).

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

For tiden er kronprinsessen rejst til Jordan, hvor hun er med til at sætte fokus på krigen i Syrien og det store flygtningeproblem, som er opstået i kølvandet på krigen. Kronprinsessen er protektor for Dansk Flygtningehjælp, der står for uddeling af den grundlæggende nødhjælp i flygtningelejre til krigens ofre.

Den 2. – 4. september sætter kronprinsessen fokus Marokko, hvor Mary vil besøge organisationer, der har haft glæde af danske erfaringer inden for kvindekrisehjælp – og ikke mindst vil Kronprinsessen møde nogle af de kvinder og børn, som gennem det internationale samarbejde støttes til et liv uden vold.

Initiativerne finder sted som en del af ”Det Arabiske Initiativ” under Udenrigsministeriet, hvor KVINFO som overordnet programorganisation sammen med Danner og LOKK (Landsorganisationen af Kvindekrisecentre) samarbejder med kvindeorganisationer i MENA-regionen inden for området vold mod kvinder.

Kronprinsessen har som formand for Mary Fonden engageret sig i arbejdet for at bekæmpe vold mod kvinder og børn gennem Mary Fondens forskellige projekter. Herudover er Kronprinsessen medlem af det internationale panel ICPD’s High Level Task Force samt protektor for FN’s Befolkningsfond og Maternity Worldwide.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden