Kronprinsesse Mary dybt rørt på scenen i Holstebro

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary
Foto: Lars H. Laursen / BILLED-BLADET

Kronprinsparrets Sociale Pris gik til foreningen Børn, Unge & Sorg. Kronprinsesse Mary var dybt rørt på scenen, da hun sammen med kronprinsen overrakte prisen til foreningen.

Søndag, 9. oktober 2016 - af Ulrik Ulriksen

Til årets store prisfest, Kronprinsparrets Priser, uddelte kronprinsesse Mary og kronprins Frederik den sociale pris på 500.000 kroner til foreningen Børn, Unge & Sorg. Foreningen hjælper børn og unge, der har mistet en far eller mor eller et nært familiemedlem. 

LÆS OGSÅ: Kronprinsparret ankom med stil til Musikteatret i Holstebro

Kronprinsse Mary talte med tre unge i sorg

For nylig besøgte Mary og Frederik foreningens adresse, hvor der blandt andet tilbydes terapeutisk hjælp. I løbet af besøget satte kronprinsparret sig ned og talte med Mads, Cecilia og Stine, som alle har prøvet at miste en forælder. Det møde gjorde et dybt indtryk på kronprinsparret.

LÆS OGSÅ: Kronprinsesse Mary talte om sin egen sorg

Mary kender til sorgens smerte

Det var med særlig stor glæde, at Mary og Frederik fik netop disse tre unge op på scenen under det store prisshow i Musikteatret i Holstebro for at modtage socialprisen. I forbindelse med overrækkelsen af prisen holdt foreningens direktør Preben Engelbrekt tale og kom ind på, at kronprinsesse Mary kender til sorgens smerte.

 

Mary mistede som 26-årig sin mor, der døde pludseligt. Da kronprinsessen hørte Engelbrekt nævne hendes mors død blev hun dybt rørt på scenen i Musikteatret, og man kunne ane tårerne i hendes øjne. Også kronprins Frederik så ud til at have fugtige øjne og virkede rørt.

Kongelig protektor

Det var på alle måder en stærk oplevelse, da kronprinsparret overrakte den prestigefyldte og vigtige pris til Børn, Unge & Sorg, som Mary i øvrigt er protektor for. 

SE BILLEDERNE: Kronprinsesse Marys smukke prisuddelingspriser