22. sep. 2018
Af Marianne Singer

Kronprinsesse Mary får forrygende travlt i populær storby

kronprinsesse Mary
Kronprinsesse Mary.
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
Kronprinsesse Mary har masser af spændende og vigtige punkter i programmet, når hun de kommende dage er i New York i forbindelse med FN's årlige Generalforsamling.

New York er for mange et oplagt rejsemål med sine mange shoppingmuligheder og spændende seværdigheder.

Men når kronprinsesse Mary søndag begynder sit tre-dage lange besøg i "The Big Apple" er der helt andre ting på programmet for hende.

Markante meninger

Kronprinsesse Mary er i USA for at deltage i en række arrangementer og møder i forbindelse med FN's 73. Generalforsamling (Forenede Nationers generalforsamling, red.).

Det er ikke første gang, kronprinsesse Mary markerer sig som en kongelig med markante meninger ved det internationale topmøde.

Møder statsministeren

Kronprinsesse Mary har de seneste år været en vigtig deltager I New York, hvor verdens statsledere mødes for at diskutere verdenssituationen.

Undervejs kommer kronprinsesse Mary til at holde flere taler og deltage i flere events med danske ministre, deriblandt også statsminister Lars Løkke Rasmussen.

Fokus på hjertesag

Kronprinsesse Mary har også denne gang fokus på sin hjertesag, piger og kvinders rettigheder.

Men der bliver også god tid til at fremhæve alt det gode Danmark har at byde på.

Til festlig åbning

Kronprinsesse Mary deltager blandt andet i åbingen af det verdenskendte arkitektfirma Henning Larsens nye kontorer og arrangementet "Denmark: It's more than a small country - it's a BIG idea", der handler om danske virksomheders eksportindsats i USA og inddragelsen af FN's verdensmål for bæredygtig udvikling.

Kronprinsesse Mary blev udnævnt til protektor for FN's Befolkningsfond (UNFPA) i 2010 og er medlem af det internationale panel ICPD's High Level Task Force, der blandt andet fokuserer på ligestilling og kvinder og pigers rettigheder.

Læs mere om: