Kronprinsesse Mary får hovedrolle ved kæmpe begivenhed i Paris

Kronprinsesse Mary.

Kronprinsesse Mary.

Foto: Hanne Juul / BILLED-BLADET
Når der er internationalt topmøde i Paris i begyndelsen af juni, vil kronprinsesse Mary som repræsentant for Danmark få en helt særlig rolle ved åbningsbegivenheden.

Kronprinsesse Mary skal tirsdag den 6. juni i Frankrigs hovedstad Paris deltage i åbningen af OECD Forum, som er et topmøde, hvor politikere, forskere, erhvervsspidser og iværksættere sætter sig ned og drøfter tunge emner som digitalisering og økonomisk vækst.

OECD er en forkortelse for Organisation for Economic Co-operation and Development, eller på dansk Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling. 

Vigtig tale ved topmødet

Et af åbningsbegivenhedens højdepunkter står kronprinsesse Mary for, når hun om morgenen d. 6. juni officielt åbner den kæmpestore, internationale begivenhed.

Mary holder således den meget prestigefyldte åbningstale i Paris. 

Under OECD Forum vil også minister for udviklingssamarbejde Ulla Tørnæs samt andre af de tilrejsende, danske ministre deltage. 

LÆS MERE: Kronprinsesse Mary var en af aftenens oplevelser på slottet i Oslo

Derfor får kronprinsesse Mary hovedrollen

Kronprinsessen er blevet udvalgt til den særlige rolle under Paris-topmødet, fordi Danmark har OECD-formandskabet i denne periode og også er vært for det årlige ministermøde d. 7. og 8. juni. 

Statsminister Lars Løkke Rasmussen vil åbne ministermødet d. 7. juni. Udenrigsminister Anders Samuelsen vil deltage på ministermødet d. 7. og 8. juni. Endvidere vil uddannelses- og forskningsminister Søren Pind samt skatteminister Karsten Lauritzen deltage i mødet.

Kronprinsessen til gallamiddag i Paris

Kronprinsesse Mary er i øvrigt allerede i Paris mandag d. 5. juni, og forud for den store åbningshøjtidelighed deltager Mary i et møde med OECD's generalsekretær Angel Gurría.

Få BILLED-BLADET hjem til digSe alle vores tilbud her!

Få BILLED-BLADET hjem til dig
Se alle vores tilbud her!

Om aftenen d. 6. juni, efter åbningshøjtideligheden og dagens mødeaktiviteter er overstået, deltager kronprinsessen i den mexicanske generalsekretærs middag.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden