Kronprinsesse Mary var en af aftenens oplevelser på slottet i Oslo

Kronprinsesse Mary

Foto: Scanpix

På en smuk aften på slottet i Oslo var kronprinsesse Mary, ifølge norske medier, en af de helt store oplevelser, da hun gjorde sin entré til gallamiddagen i anledning af kongeparrets 80-års fødselsdage.

Onsdag, 10. maj 2017 - af Ulrik Ulriksen
Kronprinsesse Mary blev rost for sin elegante stil og feminine kjole af det store norske dagblad VG i forbindelse med, at kronprinsesse Mary og kronprins Frederik sammen med dronning Margrethe og flere andre europæiske kongelige var gæster til gallamidag hos kong Harald og dronning Sonja i anledning af deres 80-års fødselsdage. Også TV-stationerne i Norge hyldede Mary for hendes look. Danmarks kronprinsesse lyste fornemt op i sin kjole, da hun i selskab med fyrst Albert af Monaco gik til bords til en hyggelig fødselsdagsmiddag i Store Spisesal på slottet. 
 
 

 

Dronning Margrethe fik også ros

Også dronning Margrethe fik ros af modeeksperten på VG. I sin perlebelagte robe i turkis med transparente ærmer var dronningen en fornøjelse at se på. Hun virkede bestemt også selv meget glad, da hun gik til bords ledsaget af kronprins Haakon. I løbet af aftenen blev Danmarks dronning i øvrigt fremhævet i en helt særlig tale. Norges dronning Sonja holdt en god tale på den store aften, og i den talte hun om Margrethe som en af sine helt store støtter gennem årene. Sonjas ord gjorde bestemt et indtryk på såvel Danmarks dronning som alle andre i spisesalen.
 

Dansk hygge på slotsbalkonen

Middagen blev nydt på slottet i Oslo efter en helt fantastisk oplevelse på slotsbalkonen tidligere tirsdag aften. Her var kong Harald og dronning Sonja sammen med deres nærmeste familie ude for at vinke til 5000 glade landsmænd, der fra slotspladsen leverede en fødselsdagssang for de to  fødselarer. Med ude på balkonen var også alle de europæiske, royale gæster. Ude på fløjen stod og sad danskerne anført af dronning Margrethe. Dronningen, kronprinsesse Mary og kronprins Frederik hyggede sig under balkonseancen i selskab med Grækenlands prins Nikolaos, prinsesse Tatiana, kronprins Pavlos og hans Marie-Chantal samt dronning Anne-Marie.