26. mar. 2018
Af Ulrik Ulriksen

Kronprinsesse Mary får ny vigtig opgave

Kronprinsesse Mary
Kronprinsesse Mary
Foto: Hanne Juul / BILLED-BLADET
De næste fem år skal kronprinsesse Mary optræde i en vigtig rolle. Som ny protektor for DR Pigekoret, skal kronprinsessen være ambassadør for den danske sangskat.
Kronprinsesse Mary er ny protektor for DR Pigekoret, der med denne udnævnelse får styrket sin rolle som ambassadør for den danske sangskat. Kronprinsessens protektion for DR PigeKoret strækker sig over foreløbig fem år. Herefter er der mulighed for forlængelse, hvis koret ønsker at fortsætte samarbejdet.
[node:advert-in-body]

Tæt samarbejde med kongehuset

De senere år har korets 50 unge piger som musikalske ambassadører for Danmark ofte været i tæt forbindelse med både medlemmer af kongehuset og repræsentanter for den danske regering, og nu får de syngende pigers forbindelse til Kongehuset altså mere officiel karakter. Samarbejdet mellem Mary og pigekoret ligger i forlængelse af en række begivenheder, hvor kronprinsessen selv har oplevet dem i aktion.

Kronprinsesse Mary mødte pigerne i Frankrig

I januar sang pigerne ved den parlamentariske forsamling i Europarådet i forbindelse med det danske formandskab for Europarådets Ministerkomité. Kronprinsesse Mary havde selv netop været på talerstolen, da koret indtog scenen. Efter den veloverståede koncert var Mary den første til at lykønske dirigent og sangere med den fornemme præstation. Herefter stillede kronprinsessen op til holdfoto med de fantastiske piger og chefdirigent Philip Faber, der er meget begejstret for, at Mary bliver protektor.

Kronprinsesse Mary inspirerer koret

-DR Pigekoret har haft glæden af at møde Kronprinsessen ved flere lejligheder, og vi glæder os enormt over, at vi nu får Kronprinsessen som korets protektor. Hun er et inspirerende forbillede og en moderne og stærk rollemodel, som vi ser meget frem til at indlede et gensidigt samarbejde med, lyder det i en pressemeddelelse fra chefdirigenten, der ser fem til at få kronprinsessen med til festen, når pigekoret markerer sit 80-års jubilæum i efteråret 2018. I perioden 1995-2014 havde DR Pigekoret grevinde Alexandra af Frederiksborg som protektor.

Læs mere om: