21. nov. 2015
Af af Ulrik Ulriksen

Kronprinsesse Mary får sin egen bro

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/bb-48574.jpg
Jesper Sunesen
En helt ny bro skal bære kronprinsesse Marys navn, og hvis alt flasker sig, så er det Mary selv, der åbner broen for trafik i 2019.
Det sker ikke hver dag, så det er faktisk ret stort, at et medlem af kongehuset får en bro opkaldt efter sig. Den nye bro over Roskilde Fjord bliver opkaldt efter kronprinsesse Mary, oplyser Transport- og Bygningsministeriet. Mary-broen kommer til at forbinde Frederikssund og Hornsherred, der ligger på hver sin side af Roskilde Fjord. Ligger ved siden af Kronprins Frederik Den nye bro kommer pudsigt nok til at ligge ved siden af Kronprins Frederiks Bro. Den gamle bro er dog opkaldt efter den tidligere kronprins Frederik og ikke kronprinsesse Marys 47-årige bedre halvdel. - Det er et flot navn til en bro, og det er jo lidt sjovt, at Kronprinsesse Marys Bro nu kommer til at ligge ved siden af en Kronprins Frederiks Bro, selvom det er en tidligere Kronprins Frederik, som den gamle bro i Frederikssund er navngivet efter, siger Transport- og Bygningsminister Hans Christian Schmidt ifølge bygtek.dk.

Kronprinsesse Mary til åbningsfest i 2019

Det forventes, at den nye bro over Roskilde Fjord vil åbne for trafik i 2019, og man håber selvfølgelig på, at kronprinsesse Mary selv vil være til stede og klippe den røde silkesnor og åbne sin bro. Det er 15 år siden, at en bro senest blev navngivet i Danmark. Det var, da Øresundsbroen mellem Danmark og Sverige fik sit navn i 2000. Og det er en del længere tid siden, at en bro tog navn efter en person fra kongefamilien. I 1963 blev broen over Guldborgsund døbt og fik navnet Frederik d. IX's Bro. Læs mere: Kronprinsesse Mary var med, da prinsesse Isabella døbte færge

Læs mere om: