28. jan. 2019
Af Ulrik Ulriksen

Kronprinsesse Mary fik besøg af særlig kvinde hjemme på Amalienborg

kronprinsesse Mary
Kronprinsesse Mary.
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Kronprinsesse Mary fik forleden besøg af en helt særlig kvinde fra Sydafrika hjemme i Frederik VIII's Palæ på Amalienborg.

Kronprinsesse Mary tog forleden imod Phumzile Mlambo-Ngcuka fra Sydafrika hjemme i privaten i Frederik VIII’s Palæ på Amalienborg i København.

Kronprinsessen kender den 63-årige sydafrikanske FN-profil ganske godt. Mary og Ngcuka har blandt andet mødt hinanden til topmøder i New York et par gange før.

Store udfordringer

Ved mødet i arbejdsværelset i Frederik VIII’s Palæ mellem kronprinsessen og Phumzile Mlambo-Ngcuka, som er Executive Director for FN-organisationen UN Women, fortalte gæsten fra Sydafrika om FM-projekterne.

Det igangværende arbejde i FN-regi har blandt andet fokus på at sikre ligestilling imellem kvinder og mænd. Derudover fortalte Sydafrikas FN-leder også Mary om de udfordringer, som organisationen står over for i sit globale arbejde.

Kronprinsesse Mary i Kenya

Kronprinsesse Mary har selv for nylig været i Afrika for at sætte fokus på kvinders rettigheder. Kronprinsessen var sammen med udviklingsminister Ulla Tørnæs i Kenya, hvor man i hovedstaden Nairobi i høj grad så nærmere på vigtige projekter til fordel for unge kvinder og deres børn.

Læs mere om: