5. maj. 2022
Af Marianne Singer

Kronprinsesse Mary fik forsinket fødselsdagsgave: Kan bruges til favorit-hobby

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere Marketing cookies.

Kronprinsesse Mary fik overrakt en forsinket fødselsdagsgave, der kan bruges til hendes favorit-hobby, da hun deltog i Hjemmeværnets 4. maj parade på Kastellet i København.

Kronprinsesse Mary deltog onsdag aften i sin egenskab som kaptajn i Hjemmeværnet i Hjemmeværnets 4. maj parade på Kastellet i København.

Efter at have inspiceret paraden, holdt tale og lagt en krans fik hun overrakt en fødselsdagsgave i anledning af hendes 50-års fødselsdag i februar.

Se kronprinsesse Mary modtage den fine gave af Hjemmeværnet i toppen af artiklen

En flot ridepisk

Hjemmeværnets gave er en såkaldt jagt- og tur-ridepisk, specialfremstillet af et lille sadelmageri i England.

På den ene side af pisken er der sat en plade med kronprinsessens monogram, mens der på den anden side ses Hjemmeværnets logo.

Kronprinsessen er meget passioneret omkring heste og ridning, så derfor så det ud til at være den helt rigtige gave for hende.

Det var chefen for Hjemmeværnet, generalmajor Jens Garly, der overrakte gaven til kronprinsessen.

Modtog hæderstegn

Paraden markerede 77-året for Danmarks befrielse i 1945 og kronprinsessen mindedes befrielsen med kranselægning og var efterfølgende med til at anerkende frivillige soldater for trofast medlemskab og for deres indsats i det forgangne år.

Hjemmeværnet blev oprettet den 1. april 1949 som en udløber af modstandsbevægelsen.

Efter paraden fik kronprinsessen overrakt Reserveofficersforening i Danmarks Hæderstegn.

Kronprinsesse Mary har gennem årene deltaget i en lang række aktiviteter og øvelser i hjemmeværnsregi ved Hær-, Marine- og Flyvehjemmeværnet.

Læs mere om: