Mandag, 29. august 2016 - af Marianne Singer

Kronprinsesse Mary fik rørende velkomst i Grønland

Kronprinsesse Mary

Kronprinsesse Mary

Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
Kronprinsesse Mary blev modtaget af bedårende børn i grønlandske nationaldragter på førstedagen af sit besøg med Mary Fonden i Nuuk.

Kronprinsesse Mary kunne slet ikke stå for de tre søde, grønlandske børn, Malik, 4, Parnuuna, 4, og lille Tea på to år, der tog imod hende foran den integrerede daginstitution Sikkersoq i Nuuk mandag eftermiddag lokal tid.

Iklædt flotte, grønlandske nationaldragter bød børnene kronprinsesse Mary velkommen i Grønland sammen med borgmester Asii Chemnitz og lederen af institutionen, Karoline Egede. 

Besøget var det første punkt i kronprinsesse Marys travle program, der fortsætter resten af mandagen og tirsdag.

Kronprinsesse Mary begejstret

Indenfor ventede endnu flere børn, der var spændte på at møde kronprinsesse Mary.

Kronprinsesse Mary var kommet for at se, hvordan børnehaven arbejder med Mary Fondens grønlandske Fri for Mobberi-program, Kammagiitta.

Og børnenes begejstring imponerede tydeligvis kronprinsesse Mary.

Besøg i krisecenter

Senere på dagen var der afsat tid til et møde med departementet for familie, ligestilling, sociale anliggender og justitsvæsen i Nuuk   Derefter skulle kronprinsesse Mary besøge krisecentret i Nuuk og tale med beboere og medarbejdere.   Kronprinsesse Mary er denne gang i Grønland for at sætte fokus på vold i hjemmet og besøge nogle af Mary Fondens aktiviteter.   LÆS MERE: Kronprinsesse Mary og børnene svingede godt sammen  

Stor konference 

  Tirsdag mødes kronprinsesse Mary og minister for familie, ligestilling, sociale anliggender og justitsvæsen Martha Lund Olsen med omkring 200 fagfolk fra hele Grønland for at sætte fokus på vold i hjemmet under Mary Fondens konference ”Vold i hjemmet – et fælles ansvar” sammen med parterne i det dansk-grønlandske samarbejde Kattunneq.     62 % af de voksne kvinder i Grønland har på et tidspunkt været udsat for vold, men trods det er volden ofte familiens største hemmelighed, skriver Mary Fonden i deres pressemeddelelse.  

Mary Fonden har flere projekter i Grønland 

  Mary Fonden er aktuelt involveret i tre projekter i Grønland; projekt Kattunneq - Grønlands Krisecentre, Kammagiitta – Fri for Mobberi og Rygsække til børn på krisecentre – alle i tæt samarbejde med grønlandske aktører.    

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden