Torsdag, 8. oktober 2015 — af Marianne Singer

Kronprinsesse Mary: Flere børn skal have det godt

Kronprinsesse Mary og Mary Fonden kæmper mod mobberi
Kronprinsesse Mary og Mary Fonden kæmper mod mobberi. 
Martin Høien / BILLED-BLADET
En morgenfrisk kronprinsesse Mary glædede sig i sin velkomsttale ved det første, internationale Fri for Mobberi seminar over, at flere lande vil bekæmpe mobning.

- Vi er samlet her i dag, mange nationaliteter, fordi vi har en fælles forpligtelse - at forebygge mobning. Vi fra Mary Fonden og Red Barnet  er så glade for, at det har været muligt at samle så mange, fra: Grønland, Estland, Island, Litauen og Færøerne.

Kronprinsesse Mary udtrykte i sin velkomsttale ved det første, internationale Fri for Mobberi seminar stor tilfredshed over de mange nationaliteter, som var rejst til Danmark for at samarbejde og udveksle erfaringer omkring anti-mobbeprogrammet Fri for Mobberi. 

Seminaret begyndte omkring kl. 9.30 torsdag morgen og på bordene i det hyggelige konferencerum i Tivoli Congress Center var der både croissanter og kaffe at komme i gang på. 

LÆS MERE: Kronprins Frederik erklærer sin kærlighed til kronprinsesse Mary

Børn skal være sig selv, mener kronprinsesse Mary 

- Jeg håber, at seminaret vil være interessant og inspirerende for jer og at det kan fremme jeres arbejde med at forebygge mobning yderligere. Et miljø, som er åbent og accepterende giver plads til, at den enkelte trives - et sådant miljø tillader børn at være den, som de er beregnet til at være - dem selv, sluttede kronprinsesse Mary sin tale.

Derefter var det tid til oplæg fra forskellige eksperter, som belyste projektet fra forskellige vinkler.  

Senere på dagen skal de omkring 30 deltagere efter planen besøge en børnehave på Nørrebro, som benytter sig af anti-mobbe programmet. 

VIDEO: Kronprinsesse Mary kæmpede for hjertesag i New York

Mary Fonden har succes

Mary Fondens projekt "Fri for mobberi" blev lanceret i 2007 og har sidenhen skabt international interesse på grund af dets tilgang til bekæmpelse af mobning.    Dette medførte at man i 2011 lancerede den internationale pendant "Free of Bullying", som har hjulpet børn i Grønland, Estland og Island med konkrete redskaber, der skal modvirke mobning.   De seneste år har Mary Fonden og Red Barnet oplevet en stigende interesse for Fri for Mobberi, som i dag bliver benyttet i Danmark, Grønland, Estland og Island og nu også er på vej i Litauen og Færøerne.   Bag Fri for Mobberi står Mary Fonden og Red Barnet.

 

 

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden