Onsdag, 30. september 2015 — af af Af Marianne Singer i New York

Kronprinsesse Mary gav bolden op med ministeren

Kronprinsesse Mary og udenrigsminister Kristian Jensen gav bolden op til Women Deliver-møde i New York.
Kronprinsesse Mary og udenrigsminister Kristian Jensen gav bolden op til Women Deliver-møde i New York.
Martin Høien/BILLED-BLADET
Kronprinsesse Mary afsluttede sit New York-program med et Women Deliver-møde med udenrigsminister Kristian Jensen og en masse entusiastiske deltagere fra hele verden.

De mange deltagere ved "Women Deliver: The Road to Copenhagen 2016" nærmest vibrerede af overskud og glæde under det store møde i Yale Clubs lokaler i New York tirsdag formiddag lokal tid.

Også dagens æresgæst, kronprinsesse Mary, virkede fuld af overskud og energi i den halvanden time, der blev talt om kvinder og pigers rettigheder og ligestilling.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Flere gange undervejs blev selvfølgelig også næste års Women Deliver-konference i København omtalt, hvilket vakte stor jubel i den flotte, gamle sal.

Kronprinsessse Marys konference

Kronprinsessen er protektor for den store kvindekonference i maj, og både hun og udenrigsminister Kristian Jensen nævnte i deres taler, hvor meget de ser frem til den spændende begivenhed.

Kristian Jensen havde i dagens anledning medbragt en bold, hvorpå de 17 verdensmål stod, som FN lige har vedtaget for 2030, deriblandt mål nummer fem: ligestilling.

Hør Kristian Jensen rose kronprinsesse Mary

Og netop de 17 nye verdensmål og hvad de betyder for kvinder og piger, blev igen og igen nævnt under mødets paneldiskussion, hvor blandt andet Nana Oye Lithur, Ghanas minister for kvinder og børns forhold, havde flere interessante indlæg.

I denne uges BILLED-BLADET kan du læse den store reportage fra kronprinsesse Marys rejse til New York.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden