Tirsdag, 20. september 2016 — af Ulrik Ulriksen

Kronprinsesse Mary har skudt gang i ny kampagne i New York

Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
Knap nok var kronprinsesse Mary landet i New York, før hun sammen med udenrigsminister Kristian Jensen deltog i en reception med fokus på kvinders sundhed.

Kronprinsesse Mary er i New York i USA i anledning af FN's Generalforsamling. Hun deltager i den forbindelese i en række møder og arrangementer. Allerede mandag aften lokal tid deltog kronprinsessen sammen med udenrigsminister Kristian Jensen i en særlig reception.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Duoen er æresgæster til en begivenhed i forlængelse af Women Deliver-kvindekonferencen, som blev afviklet i Bella Center i København tidligere på året, og som kronprinsessen var protektor for.

Danmark er donor

Mary og ministeren fik ved receptionen i New York skudt gang i en helt ny international kampagne, der sætter fokus på kvinders sundhed og rettigheder.

Lanceringen af kampagnen "Deliver for Good" var meget populær, og Danmark meldte sig i øvrigt som den første statslige donor.

Glæder sig til ny kampagne

- Jeg ser frem til at støtte den nye "Deliver for Good"-kampagne, der har fokus på 12 centrale investeringer i pigers sundhed og rettigheder. Det er en vigtig kampagne, der følger op på "Women Deliver"-konferencen i København, udtalte kronprinsesse Mary under begivenheden.

I løbet af receptionen præsenterede man også 100 af de bedste ideer og konkrete løsninger fra "Women Deliver"-konferencen i Bella Center.

Se videoen: Kronprins Frederik og kronprinsesse Marys travle dag i New York

Nordisk mad på Grand Central Station

Tirsdag og onsdag i New York byder på et stramt program for kronprinsessen, der ved event'en "World Leaders x Young Leaders" sammen med udenrigsministeren Kristian Jensen skal møde en gruppe unge initiativrige mennesker.

Umiddelbart efter den begivenhed er kronprinsessen som medlem af High Level Task Force for ICPD til møde med en særlig gruppe stærke og markante personligheder, der arbejder for at styrke kvinders rettigheder globalt. Kronprinsesse Mary har i løbet af tirsdagen også fokus på kampen for at sætte en stopper for børneægteskaber. Onsdagens højdepunkt og afslutningen på kronprinsessens New York-arbejdstur bliver et besøg i Claus Meyers nordiske madhal, Great Northern Food Hall, på hovedbanegården Grand Central Station.

Håbet er, at kronprinsesse Mary med sin blotte tilstedeværelse i selskab med Claus Meyer og statsminister Lars Løkke Rasmussen vil være med til at udbrede kendskabet til dansk og nordisk mad i New York.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden