8. sep. 2020
Af Ulrik Ulriksen

Kronprinsesse Mary i Sofias fodspor

Kronprinsesse Mary
Kronprinsesse Mary
Foto: Jesper Sunesen
For kronprinsesse Mary var det vigtigt på en særlig arbejdsrejse til Afrika at sætte fokus på børn og unges problemer. Med den indsats gik hun i en svensk prinsesses fodspor.

Kronprinsesse Mary har gennem de senere år sat søget fokus på menneskerettigheder, og i den forbindelse var hun i 2014 på arbejdsbesøg i Cape Town i Sydafrika.

I et slidt ungdomscenter i det rå Khayelitsha-township en times kørsel væk fra den moderne storby Cape Town var Mary til et ungdomsmøde, hvor hun hørte om børn og unges problemer.

Kronprinsesse Mary
Kronprinsesse Mary
Foto: Jesper Sunesen

Det var blandt andet unge piger og kvinders trængsler, der var på dagsordenen.

Kronprinsesse Mary fik sig en god snak

Kronprinsessen fik sig en god snak med helt unge mennesker om, hvordan det er at være teenager i Sydafrika, og med den indsats fulgte hun faktisk i en anden prinsesses fodspor.

Prinsesse Sofia er dybt engageret

Også Sveriges prinsesse Sofia er dybt engageret i arbejdet med børn og unge i dem store fattige bydel udenfor Cape Town.

Sofia har siden 2010 været engageret i arbejdet i Project Playgrund, der har fast base i Cape Town og som på daglig basis arbejder med børn og unges udfrodringer i de fattige bydele.

Fotr nylig fortalte Sofia i den nye tv-dokumentar "Prinsesse Sofia - Project Playground" om sit vigtige arbejde i Sydafrika.

Prinsesse Sofia
Prinsesse Sofia
Foto: Martin Høien

Store udfordringer

I Sydafrika er udfordringerne er ekstremt store for børn af middel- og især underklassen, der har trange kår i townships som Khayelitsha, hvor over en million mennesker bor i brogede kvarterer bestående af blikskure og små murstenshuse.

Kronprinsesse Mary
Kronprinsesse Mary
Foto: Jesper Sunesen

I løbet af besøget til LoveLife-centret i 2014 måtte kronprinsesse Mary i øvrigt optræde med mere end sine taleevner.

Kronprinsessen både sang og dansede også sammen med de unge sydafrikanere på en vild dag i Khayelitsha.

Læs mere om: