Kronprinsesse Mary i vigtig samtale på stor dag

Kronprinsesse Mary

Kronprinsesse Mary

Foto: Hanne Juul
På en stor for Global Fashion Agenda deltog kronprinsesse Mary i en vigtig samtale i København.

Som protektor for Global Fashion Agenda deltog kronprinsesse Mary i eftermiddag i CFS+, der er et digitalt topmøde med fokus på bæredygtig mode.

CFS+ samler den 12.-13. oktober nøgleinteressenter fra hele den globale modeindustri, eksperter, NGOer, medier og politikere for at diskutere bæredygtige løsninger inden for modeindustrien.

Kronprinsesse Mary talte med Eva Kruse

Kronprinsessen havde forud for CFS+ deltaget i en samtale med CEO i Global Fashion Agenda Eva Kruse.

Samtalen, som fandt sted i DR’s Koncertsal i København, blev vist på topmødet, og du kan se den her.

Kronprinsesse Mary kom blandt andet ind på den udfordrende corona-tid, vi alle lever i, og som har ramt mode-industrien hårdt.

Vigtigt topmøde

Mary talte også om, at det er trist, at man på topmødet ikke kan mødes fysisk på grund af de mange corona-restriktioner.

- Det reflekterer den tid vi lever i. Det er en udfordrende tid, og det er trist, for det er så rart at møde mennesker fra alle verdens hjørner og høre deres tanker og idéer, sagde Mary og fortsatte.

Spar 281 kr. på 13. nr. af BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Vendt på hovedet

 - Livet er blevet vendt på hovedet, og vi er midt i en pandemi. Den største sundhedskrise i 100 år. Vi har set, hvordan samfund over hele verden er blevet lukket ned fra den ene dag til den anden, hvor vores bevægelsesfrihed, som vi vægter så højt, er blevet så begrænset. Og så er det naturligvis en tragedie, at mange har mistet deres kære, lød det fra kronprinsessen, der også stillede skarpt på modeindustrien og på svære vilkår for blandt andet kvinder i den 3. verden.

Mary i Bangladesh

- Covid-19 har haft mange konsekvenser i hele verden og for alle dele af samfundet, og når krisen rammer bliver de fattigste og mest sårbare samfundsgrupper hårdest ramt, sagde Mary og fiortalte derefter om sine erfaringer efter en arbejdsrejse til Bangladesh, hvor hun besøgte en tekstilfabrik og så de lokales arbejdsvilkår.

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden