22. jun. 2019
Af Marianne Singer

Kronprinsesse Mary klar til hjertelige gensyn i Paris

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/20190522_hjp2000.jpg
Foto: Hanne Juul
Der venter kronprinsesse Mary to spændende dage, når hun søndag og mandag er på officielt besøg i Paris i selskab med velkendte ansigter.

Kronprinsesse Mary kommer til at møde nogle mennesker, som hun har god kemi med, når hun søndag og mandag er på et to dage langt offcielt besøg i Paris.

Allerede første punkt i programmet byder på et glædeligt gensyn med en person, som har en særlig betydning for både kronprinsesse Mary og kronprins Frederik.

En personlig forbindelse

I Danmarkshuset på den berømte Champs-Élysées står kunstneren Jesper Christiansen, der har malet et imponerende og meget personligt vægmaleri i kronprinsparrets hjem, Frederik VIII´s Palæ på Amalienborg, klar til at vise kronprinsesse Mary rundt på sin egen udstilling.

Kort efter er kronprinsesse Mary med til at kaste glans over en festgudstjeneste i Frederikskirken, når Jesper Christiansens altertavle skal indvies.

Hyggelig middag

Førstedagen slutter med en hyggelig middag i den danske ambassadør, Michael Starbæk Christensens residens i Paris.

Næste dag begynder tidligt med åbningen af en sundhedskonference, hvorefter der venter kronprinsesse Mary endnu et glædeligt gensyn.

Karismatiske kvinder

Sammen med den franske præsidentfrue Brigitte Macron besøger kronprinsesse Mary en udstilling af den dansk-franske billedhugger Sonja Ferlov Mancoba i Centre Pompidou.

Senest mødtes de to karismatiske kvinder i Danmark under det franske statsbesøg i august sidste år og kronprinsesse Mary var også på besøg hos Brigitte Macron i præsidentpladset i juni 2017.

Frokost med præsidentfruen

Også denne gang bliver kronprinsesse Mary budt indenfor på præsidentpaladset til en frokost med præsidentfruen.

Sidste punkt i det intense Paris-program for kronprinsesse Mary er en rundvisning i Vilhelm Hammershøi-udstillingen på Jacquemart André museet.

Læs mere om: