Lørdag, 16. september 2017 - af Marianne Singer

Kronprinsesse Mary klar til at indtage New York

Kronprinsesse Mary
Kronprinsesse Mary
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
Kronprinsesse Mary er de næste dage en vigtig medspiller på den store, internationale scene, når hun er til FN's generalforsamling i New York.

Kronprinsesse Mary får travlt i de kommende dage, når hun er i New York i forbindelse med FN's 72. generalforsamling, der samler verdens mest magtfulde ledere.

For udover deltagelsen i vigtige arrangementer for FN (Forenede Nationer) på Manhattan har kronprinsesse Mary også sagt ja til en lang række events ude i byen.

 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

 

 

Kronprinsesse Mary i udsat bydel

Allerede søndag går det løs, når kronprinsesse Mary blandt andet begynder opholdet med et besøg på den kendte kok og iværksætter Claus Meyers madskole i en af New Yorks mest udsatte bydele.

Dagen efter er kronprinsesse Mary aktiv fra morgenstunden, når hun taler ved et Women Deliver-arrangement med fokus på kronprinsesse Marys hjertesag: at styrke kvinders og pigers rettigheder og sundhed med udgangspunkt i FN's verdensmål.

 

Udsatte piger

Derefter følger blandt andet to arrangementer i FN's imponerende bygning på Manhattan, der handler om udsatte piger og kvinder. 

Først deltager kronprinsesse Mary i et event, der handler om de bortførte Chibok-skolepiger i Nigeria og Yazidi-pigernes hårde skæbne, og derefter går kronprinsesse Mary videre til lanceringen af #Childmothers. En bog, der portrætterer unge mødre, og som kronprinsessen har skrevet forordet til.

 

Åbner dansk smykkebutik

 

Dagen slutter på hyggelig vis med besøg hos først det danske smykkefirma Shamballa Jewels, der åbner ny flagskibsbutik på Manhattan og derefter hos den økologiske, danske cafékæde Dr. Smood.

Også på sidstedagen af programmet bliver tiden udnyttet fuldt ud, når kronprinsesse Mary om morgenen deltager i topmødet Forbes Summit, hvorefter hun overværer FN-fodboldstævnet Global Goals World Cup, hvor unge, kvindelige aktivister bliver nomineret til holdene og er med til at sprede kendskabet omkring FN's 17 verdensmål.

Få BILLED-BLADET hjem til dig Se alle vores tilbud her!

 

Middag med Bill Gates

Om aftenen er kronprinsesse Mary med til at markere Canadas værtskab for næste Women Deliver konference i 2019.

Allersidste punkt i det kongelige program er en stor middag og prisoverrækkelse i forbindelse med Project Everyone med  den stenrige medstifter af Microsoft, Bill Gates, og hans hustru Melinda som værter. 

 

Et respekteret medlem

Kronprinsesse Mary er et respekteret medlem af det internationale panel High Level Task Force, der blandt andet har fokus på ligestilling og kvinder og pigers rettigheder, og protektor for FN's Befolkningsfond, UNFPA, som fremmer kvinders, mænds og børns ret til sundhed og ligeværd. 

 

 

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden