Kronprinsesse Mary klar til kamp i weekenden

Foto: Hjemmeværnet

Hjemmeværnets Landsøvelse i weekenden bliver med kronprinsesse Mary som deltager. Søndag kommer også dronning Margrethe for at inspicere Hjemmeværnets parade.

Torsdag, 2. juni 2016 - af Ulrik Ulriksen
Fra fredag den 3. juni til søndag 5. juni afholder Hjemmeværnet en kæmpe landsøvelse med flere end 5.000 deltagere.
 
En af deltagerne, der skal trænes i forsvarskamp for dronning og fædreland er kronprinsesse Mary. Hun skal både deltage i øvelse og parade om søndagen.
 
 
Kronprinsesse Mary er kongelig premierløjtnant
 
I løbet af Landsøvelsen vil kronprinsesse Mary få lejlighed til at se øvelsesaktiviteter i Hærhjemmeværnet, Virksomhedshjemmeværnet, Flyverhjemmeværnet og Marinehjemmeværnet. 
 
Desuden vil kronprinsessen, der er premierløjtnant i Hjemmeværnet, deltage i  landsøvelsesparade ved Bülows Kaserne i Fredericia, hvor dronningen modtager og inspicerer tropperne.
 
Kronprinsesse Mary har tidligere deltaget i store øvelser. I 2013 var hun blandt andet på øvelse med Marinehjemmeværnet på Bornholm. Også i denne omgang skal Mary se nærmere på Marinehjemmeværnet.
 
500 frivillige gaster
 
Marinehjemmeværnet stiller i det hele taget talstærkt til Hjemmeværnets Landsøvelse i weekenden. Omkring 500 frivillige gaster, fire kommandokøretøjer, et maritimt indsatsfartøj, 16 grå fartøjer og endnu flere gummibåde vil være i aktion.
 
- Når så mange frivillige mødes ved de tre værnsgrene, giver det en unik mulighed for at øve nogle ting, som medlemmerne ikke kan til daglig hjemme i kompagnier, flotiller og eskadriller, siger chef for Hjemmeværnet, generalmajor Finn Winkler, der sammen med kronprinsesse Mary kan se frem til, at MHV-fartøjer og gummibåde vil fylde godt op i Lillebælt og i Fredericia Gammel Havn.