Torsdag, 30. maj 2019 — af Ulrik Ulriksen

Kronprinsesse Mary kom helt tæt på sorgen

Kronprinsesse Mary.
Kronprinsesse Mary.
Foto: Peter Grosen
Ved et besøg hos Sorglinjen i København mødte kronprinsesse Mary otte frivillige, der fortalte deres helt private historie om tabet af nære familiemedlemmer.

Kronprinsesse Mary aflagde som protektor for Det Nationale Sorgcenter besøg hos Sorglinjen i det indre København.

Det Nationale Sorgcenter åbnede i januar Sorglinjen, der tilbyder hjælp og støtte til dem, som har mistet nære familiemedlemmer.

Det særlige hjælpetilbud består af et hold på i alt 100 frivillige, som selv har mistet familiemedlemmer og har været ramt af sorg.

Få BILLED-BLADET hjem til dig
Se alle vores tilbud her!
Få BILLED-BLADET hjem til dig Se alle vores tilbud her!

Derfor har de en baggrund for at hjælpe andre ud fra deres egne erfaringer.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Ramt af dyb sorg

Kronprinsesse Mary blev ved ankomsten modtaget af blandt andre Preben Engelbrekt, som er direktør i Det Nationale Sorgcenter.

Han introducerede Mary for otte udvalgte frivillige, der efter at have hilst på den royale gæst fik mulighed for at fortælle deres helt egen historie om at miste nær familie og som følge af det blive ramt af dyb sorg.

Døde alt for tidligt

For kronprinsessen var det en stærk oplevelse at komme så tæt på de frivilliges historier om sorgen efter tab af deres kære. Det var tydeligt at se, at de frivilliges ord gjorde et dybt indtryk på kronprinsessen, som også selv har oplevet dyb sorg i sit liv. I 1997 mistede Mary sin elskede mor Henrietta, der døde som 55-årig.

Åben alle dage

Kronprinsesse Mary har været protektor for Det Nationale Sorgcenter siden centrets etablering i 2017, ligesom hun har været protektor for Børn, Unge & Sorg siden 2013.

Sorglinjen er et tilbud til efterladte fra 13 år og opefter, og man kan ringe eller skrive til den særlige hjælpelinje alle dage i tidsrummet 17-21.

BILLED-BLADET i denne uge

I denne uges udgave af BILLED-BLADET får du alle de nye billeder fra kronprinsparrets spændende dage i Sydkorea, hvor der både var gallamiddage og andre forrygende begivenheder på programmet. BILLED-BLADET talte med Mary og Frederik om noget helt særligt inden deres afrejse fra Seoul. Vi har også eksklusivt interviewet Norges prinsesse Märtha Louise og hendes nye kæreste, da de forleden var på besøg i København. Og så byder vi på et flot tillæg i anledning af prins Joachims 50-års fødselsdag.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden