Kronprinsesse Mary med vigtigt budskab: Vi kan alle være helte

Kronprinsesse Mary. 

Kronprinsesse Mary. 

Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Verdenssundhedsorganisationen WHO har i anledning af European Immunization Week offentliggjort et helt særligt statement fra kronprinsesse Mary, som sætter fokus på vigtigheden af at lade sig vaccinere.

Under overskriften “Vi kan alle være vaccine-helte” er kronprinsesse Mary kommet med et helt særligt budskab som protektor for verdenssundhedsorganisationen WHO’s regionale kontor i Europa.

Anledningen til den store fokus på WHO’s vaccinationsprogrammer i den europæiske region er European Immunization Week.

Med sit statement sætter kronprinsesse Mary fokus på vigtigheden af at beskytte sig så godt som muligt mod en række smitsomme sygdomme.

Livsvigtigt med vaccine

- Hver dag beskytter vacciner millioner mod livstruende sygdomme. Hver dag gør mange mennesker en indsats for at bringe WHO European Region tættere på en fremtid fri for mæslinger, røde hunde, fåresyge, difteri og andre vaccineforebyggende sygdomme, lyder det fra kronprinsessen, der på arbejdsrejser har fulgt WHO-vaccinationsprogrammer i lande som Moldova og Tadsjikistan.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?Klik her og læs hvordan

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan

Her er man kommet langt med forebyggelse af sygdomme, der er potentielt livstruende for især børn.

Kamp mod sygdomme

Kronprinsesse Mary understreger som WHO-protektor vigtigheden af at bekæmpe sygdomme, som kan føre til en farlig epidemi i hele lande og regioner.

Resultatet af epidemier kan være tusindvis af dødsfald særligt i de i forvejen socialt udsatte samfundsgrupper.

Alle kan gøre en forskel

- Vi spiller alle en rolle I bestræbelserne på at undgå epidemier. Fordelen ved vaccinationer er bevist og dokumenteret af videnskaben, men der er behov for at kommunikere dette effektivt ud, så alle forstår problemet. Alle, som søger videnskabelig dokumenteret information om vaccine og viderebringer denne for at hjælpe med at gøre andre mere vidende på området, gør en forskel, kommer det fra kronprinsesse Mary. 

Kronprinsesse Mary leverer varen

Verdenssundhedsorganisationen WHO er FN's organisation indenfor sundhedsområdet og har over 50 års erfaring med at koordinere den internationale indsats med henblik på at forbedre sundhed og levestandarder.

Organisationens primære opgave er at styrke nationale og lokale sundhedssystemer samt at fremme sundheden hos regionens befolkninger i samarbejde med regeringer, NGO'er og andre profiler som for eksempel Danmarks kronprinsesse Mary.

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden