27. nov. 2015
Af Marianne Singer

Kronprinsesse Mary modtog prisen for "niceste prinsesse"

Kronprinsesse Mary
Kronprinsesse Mary.
Foto: Jeppe Michael Jensen / BILLED-BLADET
Malte og Dikte overrakte en fin venskabspris til kronprinsesse Mary, da hun ankom til Ultra Galla-showets "gule løber" i Sønderborg.

Der var fyldt med glade og forventningsfulde børn, da kronprinsesse Mary ankom til Skansehallen i Sønderborg til premieren på det store DR Ultra Galla-show.

Det var samtidig startskuddet på en turne' med kendte ansigter fra DR Ultra og kunstnere som Wafande, Page Four og MGP-vinder Flora Ofelia.

To af børnene, Malte, 11, og Dikte, 13, var med til at tage imod aftenens æresgæst.

Sammen overrakte de kronprinsesse Mary Ultra Gallas flotte venskabspris "D' Nice At Være Nice", som hun takkede for med et stort smil.

Søskendeparret har selv haft ensomhed tæt på livet.

LÆS MERE: Kronprinsesse Mary får sin egen bro

Kronprinsesse Mary sætter fokus på ensomhed

Det handler i årets show nemlig igen om at være "nice" og en god kammerat, denne gang med særlig fokus på kampen mod børns ensomhed.

Kronprinsesse Mary er formand for Mary Fonden, som samarbejder med Ultra Galla om de vigtige emner i det store show.

Ligesom sidste år er kronprinsesse Mary igen med i et indslag under showet.

Værterne Sofie Linde, Jacob Riising og Joakim Ingversen fører i højt humør publikum gennem forestillingen og får undervejs hjælp fra blandt andre Bubber, Nikolaj Stokholm og Svenning.

Lidt over 6 procent af drengene og 10 procent af pigerne i alderen 13-15 år føler sig ofte eller meget ofte ensomme. Det er den højeste andel af ensomme unge siden 1988, ifølge Skolebørnsundersøgelsen 2014.

VIDEO: Kronprinsesse Mary bekæmper tabu om psykisk sygdom

Læs mere om: