14. maj. 2015
Af af Ulrik Ulriksen

Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik: 11-års bryllupsdag

Kristi Himmelfartsdag er i år helt særlig for kronprinsesse Mary og kronprins Frederik, der i dag kan nyde deres 11-års bryllupsdag. Mon ikke de ved 11-års mærket tænker tilbage til, hvordan det hele begyndte så smukt med et tilfældigt møde en september aften under OL i Sydney for 15 år siden.

Den 14. maj 2004 sagde kronprins Frederik og kronprinsesse Mary ved århundredets bryllup i Vor Frue Kirke i København ja tak til hinanden og til et liv sammen både i medgang og eventuel modgang. Kronprinsparrets 11-års bryllupsdag bliver efter al sandsynlighed markeret helt privat hos Mary og Frederik, der på dagen nok vil bruge et øjeblik eller to til at tænke tilbage på et par af højdepunkterne fra deres år sammen. Det hele begyndte for snart 15 år Siden, da Frederik under besøget til De olympiske Lege i Sydney i Australien helt tilfældigt en aften i september mødte Mary Donaldson på baren Slip Inn. Første aften de så hinanden, var de en del af en festlig gruppe unge, der nød den internationale olympiske atmosfære i storbyen. Aftenen efter kom Frederik og Mary ifølge Slip Inns ejer uden de andres selskab. De var alene og havde kun diskret selskab af kronprinsens to sikkerhedsvagter. Kronprinsen og hans nye veninde sad længe og talte sammen i gårdhaven, mens de nød en drink. Resten er royal kærlighedshistorie.

Kronprinsesse Mary fik et eventyrbryllup

Et eventyrbryllup og fire børn senere synes forholdet kronprinsesse Mary og Frederik imellem stadig på alle måder harmonisk og romantisk. For et år siden markerede Mary og Frederik for en sjælden gangs skyld deres bryllupsdag i fuld offentlighed. 10-års dagen blev nydt under en officiel tur til Polen, hvor Mary og Frederik stillede op til et interview på kajen i Stettin om deres kærlige parløb gennem mange år. Kronprinsessen kiggede både tilbage og såmænd også frem, da hun svarede på spørgsmål om livet med Frederik.

– Det har været en rejse – en vidunderlig og til tider udfordrende rejse. Jeg har nydt hvert øjeblik, og jeg glæder mig til alle de årtier, der ligger foran os, sagde hun. De ord glæder helt sikker stadig på 11-års bryllupsdagen.Vi har samlet nogle af højdepunkterne fra kronprinsparrets romantiske rejse i det store fotogalleri, du kan se her.

Kronprinsesse Mary har på sine 11 år ved kronprinsens side vundet stor respekt for sit sociale arbejde. Læs mere her

Læs mere om: