5. sep. 2016
Af af Ulrik Ulriksen

Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik dybt berørte

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary
Foto: Martin Høien / BILLED-BLADET
Kronprinsparret udtrykte dyb respekt og viste følelser, da de deltog i markeringen af den officielle flagdag for Danmarks udsendte på Kastellet i København.

Den 5. september har fået en helt særlig betydning for mange danskere, heriblandt for kronprinsparret. Datoen er således den officielle flagdag for Danmarks udsendte. Højtideligheden blev holdt første gang i 2009.

Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik var allerede fra mandag eftermiddag med til at markere den særlige begivenhed, der indledtes med kransenedlæggelse ved monumentet på Kastellet i København.

Gå ikke glip af en nyhed eller en fordel. Klik her og meld dig til BILLED-BLADETs nyhedsbrev!

Deltagelse af pårørende og efterladte

Kransenedlægning ved Monumentet i Kastellet for Danmarks Internationale indsats havde - udover kronprinsparret - deltagelse af en paradestyrke fra Forsvaret, politi, Beredskabsstyrelse og veteraner. Derudover deltog Folketinget, repræsentanter for Forsvarets, Politiets- og Beredskabsstyrelsens ledelse samt pårørende og efterladte til de udsendte. Soldater, marine og veteranforeninger deltog også med faner.

Kronprins Frederik stærkt berørt

Det var en flot ceremoni for de danske soldater, og højtideligheden gjorde indtryk på alle ved Kastellet. Kronprins Frederik virkede meget berørt af det hele, og han havde med rank ryg, alvorlig mine og fugtige øjne et på én gang stærkt og sårbart udtryk.

Også kronprinsesse Mary så ud som en, der kunne mærke alvoren helt inde i det allerinderste. Især ved selve kransenedlæggelsen virkede både Mary og Frederik dybt berørte.

LÆS OGSÅ: Kronprinsesse Mary fik rørende velkomst i Grønland

Dyb respekt

Flagdagen er skabt som en anledning til at udtrykke anerkendelse for den fremragende og professionelle indsats, som Danmarks udsendte yder og har ydet i en række af verdens konfliktområder.

Det lykkedes at udtrykke den dybeste respekt for de udsendte ved begivenheden på Kastellet i København. Resten af Flagdagen bød i København på Gudstjeneste i Holmens Kirke samt parade på Christiansborg Slotsplads.

Læs mere om: