Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik er ankommet til Oslo

Kronprinsesse Mary

Kronprinsesse Mary

Foto: Martin Høien

Mary og Frederik fik en varm velkomst fra dronning Margrethe og dronning Anne-Marie, da de kom ombord på kongeskibet Dannebrog, som er er sejlet til den norske hovedstad. Det danske kronprinspar er blandt de royale gæster til Norges kong Harald og dronning Sonjas 80-års fødselsdagsfest i Oslo.

Tirsdag, 9. maj 2017 - af Ulrik Ulriksen

Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik er ankommet til Oslo forud for det norske kongepars store fødselsdagsfest tirsdag aften.

Ombord på Dannebrog

Mary og Frederik ankom tirsdag eftermiddag til havnen i Oslo, hvor kongeskibet Dannebrog ventede på at tage imod dem.

Kronprinsparret fløj fra København til Gardermoen Lufthavn udenfor Oslo og kørte derfra direkte til Dannebrog, hvor de på agterdækket blev modtaget varmt af dronning Margrethe og dronning Anne-Marie. Både Margrethe og Anne-Marie stod klar med kongelige kram til kronprinsen og kronprinsessen.

Foto: Martin Høien

Mary og Frederik talte med dronningerne

Mary og Frederik stod et par minutter og talte med de to dronninger, før den kongelige kvartet gik indenfor for så småt at gøre sig klar til tirsdag aftens fejring af Norges kong Harald og dronning Sonja.

Kongeparret fejres i anledning af deres 80-års fødselsdag både med kæmpe folkefest tirsdag og med middage tirsdag aften og flere festligheder onsdag.

Fødselsdagsfest i to dage

Der venter et par festlige døgn for både fødselarerne og deres royale gæster fra hele Europa. Tirsdag aften er der stor fest med hurraråb og fødselsdagssang og taler ved og på slottet i Oslo, og onsdag byder på sejltur med kongeskibet Norge samt frokost ombord. Onsdag aften er der kæmpe fødselsdagsgallamiddag i Oslo Operaen. Dronning Margrethe, kronprinsparret, dronning Anne-Marie er med til festerne både tirsdag og onsdag, mens prinsesse Marie og prins Joachim først er klar til fest i Oslo onsdag.

LÆS MERE: Dronning Margrethe og dronning Anne-Marie er ombord på Dannebrog

BILLED-BLADET sender live fra festerne

BILLED-BLADET sender på Facebook direkte TV i aften klokken 18.20 fra folkefest med kongelige på slotsbalkonen i Oslo, og der er igen live-TV på BILLED-BLADETs Facebook i morgen, onsdag, klokken 10.20 fra de kongeliges ankomst til kongeskibet Norge. Onsdag aften klokken 18.30 er der direkte transmission på BILLED-BLADET Facebook, når kong Harald og dronning Sonja sammen med de danske kongelige og de øvrige gæster ankommer til gallamiddag i Operaen i Oslo.