Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik fejrer den svenske konge

Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik. 

Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik. 

Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik deltager sammen med dronning Margrethe og prinsesse Benedikte i kong Carl Gustafs store 70-års fødselsdagsfejring i Stockholm.
Blandt de mange kongelige gæster til kong Carl Gustafs 70-års fødselsdagsfejring sidst i april vil der også være flere medlemmer af den danske kongefamilie.
 
Ifølge kongehusets kommunikationsafdeling deltager både dronning Margrethe, kronprins Frederik, kronprinsesse Mary samt prinsesse Benedikte.
 
 
Kong Carl Gustaf er dronning Margrethes fætter, og de to skandinaviske kongehuse har altid været tæt knyttet til hinanden.
 

Kong Carl Gustaf inviterer til gallamiddag

I en hel uge fejrer kong Carl Gustaf sin runde dag med en lang række spændende arrangementer.
 
Det svenske hof har offentliggjort det officielle program for kong Carl Gustafs fødselsdag, der allerede begynder mandag den 25. april.
 
Om fredagen den 29. april, dagen før kong Carl Gustafs fødselsdag, går det for alvor løs med festlighederne med en koncert arrangeret af Kungliga Operan og Stockholms Konserthus på Nordiska museet i det mondæne Djurgården i Stockholm.
 

Den nærmeste familie deltager 

På Nordiska museet vil kong Carl Gustaf være omgivet af en lang række fornemme gæster og sine allernærmeste, dronning Silvia, kronprinsesse Victoria, prins Daniel, prins Carl Philip, prinsesse Sofia, prinsesse Madeleine og hendes mand, Chris O'Neill. 
 
 
På selve kong Carl Gustafs fødselsdag lørdag den 30. april er der fuldt program helt fra morgenstunden.
 
Dagen begynder med en taksigelsesgudstjeneste i Slottskyrkan på Stockholms slott og fortsætter med flere arrangementer, hvor det svenske folk får mulighed for på nært hold at hylde kong Carl Gustaf og hans familie. 
 
 

Gallamiddag på slottet 

Om aftenen er der dækket op til en pompøs gallamiddag i Rikssalen på Stockholms slott, det kongelige slot, hvor også kronprinsesse Victoria og prins Daniel havde deres bryllupsmiddag i 2010.  
 
Da kong Carl Gustaf fejrede sin 60-års fødselsdag, deltog fra Danmark kun prinsgemalen og kronprinsesse Mary. 
 
Både dronning Margrethe og kronprins Frederik var dengang forhindret, men denne gang bliver der altså rig mulighed for hyggelige dansk-svenske stunder familierne imellem.
 
Læs mere om den flotte fest i BILLED-BLADET nr. 14, der er på gaden i dag, torsdag.
 
 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden