Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik glæder sig til fest i Silkeborg

Foto: Lars H. Laursen/BILLED-BLADET

Når Kronprinsparrets Priser skal uddeles senere på året, drager Mary og Frederik til Silkeborg for at holde deres store prisfest.

Fredag, 14. juli 2017 - af Ulrik Ulriksen

Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik overrækker i denne sæson deres kultur- og sociale priser i Silkeborg, som har fået æren af at være værtsby for en af årest store royale begivenheder. 

I Jysk Musikteater den 25. november 2017 hædrer Mary og Frederik ekstraordinære indsatser inden for kultur og socialt arbejde. 

Mary og Frederik til byfest

Hvert år afholdes Kronprinsparrets Priser et nyt sted i Danmark, og sidste år var Mary og Frederik en tur i Holsterbro.

Det udviklede sig til en kæmpe kongelig byfest, da kronprinsparret gjorde deres entré i byen og senere var i hovedrollerne i Musikteatret ved den store TV-transmitterede prisfest.

Private optagelser med kronprinsparret

For Mary og Frederik er prisshowet en af årets vigtigste begivenheder, og de senere år har de royale profiler medvirket særdeles aktivt i begivenhederne på scenen.

Også i showet som sådan har de kongelige profiler fyldt meget på den gode måde. Således har filmede indslag fra parrets private arbejde været vist, ligesom indslag med Mary og Frederik og deres børn har været vist på det store lærred i forbindelse med den store prisaften.

Sonja Richter og Bjarke Ingels har fået priser

Endnu vides det ikke, hvad der er på programmet af den slags i Silkeborg, men det er sikkert, at Mary og Frederik skal uddele Stjernedryspriser, Kronprinsparrets Kulturpris samt Kronprinsparrets Sociale Pris.

Blandt de tidligere vindere af priserne er filminstruktør Per Fly, kunstner Olafur Eliasson, skuespiller Sonja Richter og arkitekt Bjarke Ingels.