24. mar. 2015
Af Lene Skriver Bak

Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik tager til Japan

Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik
Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary på officielt besøg i Grønland, august 2014.
Hanne Juul / BILLED-BLADET
Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik er torsdag, fredag og lørdag i Japan, hvor kronprinsparret deltager i et grønlandsfremstød for at øge kendskabet til Grønland.

Kronprins Frederik har altid haft et særligt blødt punkt for Grønland, og han og kronprinsesse Mary har da også valgt grønlandske navne til tvillingerne, der ud over Vincent og Josephine også hedder Minik og Ivalo.

LÆS MERE: Video: Kronprinsesse Mary i svømmehallen

Nu får kronprinsen og kronprisesse Mary mulighed for at fremme Grønland, grønlandsk kultur og grønlandske produkter, når de to er i spidsen for det grønlandsfremstød, der løber af stablen i Japan torsdag, fredag og lørdag.

Kronprinsen skal blandt andet tale om sine oplevelser i Grønland og besigtige kommende OL-faciliteter, mens han bliver briefet om forberedelserne til OL 2020.

LÆS MERE: Ny kæmpe international hæder til kronprinsesse Mary

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary har omfattende program

Ved besøgets start får kronprinsesse Mary lejlighed til at sætte fokus på en af sine hjertesager, nemlig mobning, ved et arrangement i en traditionel japansk te-have, hvor også kronprinsen deltager.

Sammen skal parret blandt andet skal åbne en udstilling, deltage i et salgsfremstød for pelsprodukter i stormagasinet Tokyu Honten og lancere en japansk oversættelse af Nuka K. Godfredsens første fortællinger om Grønlands historie i verdens største boghandel, der ligger i Tokyo.

LÆS MERE: Kendt kunstner viste sit maleri frem for kronprinsesse Mary

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary vil blive ledsaget af fødevareminister Dan Jørgensen, formanden for Naalakkersuisut, Kim Kielsen, Naalakkersuisoq (minister red.) for fangst, fiskeri og landbrug, Karl Kristian Kruse samt en erhvervsdelegation af grønlandske virksomheder.

BILLED-BLADET er med på hele turen.

Læs mere om: